hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 Ehliyet sınavı ne zaman? Tarih netleşti

    2016 Ehliyet sınavı ne zaman Tarih netleşti
    expand

    Ehliyet sınavı ne zaman sorusunun cevabı: 10 gün kaldı. Temmuz'da yaşanan sıkıntılı olaylardan ötürü birçok kurum, sınav tarihlerini ve sınav yerlerini ertelemişti. Bunlardan biri de MEB idi. MEB sınav hakkında yeni tarih verdi: 27 Ağustos 2016

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Temmuz'da yaşanan, tüm Türkiye'yi etkileyen darbe girişiminden ötürü devlet, sınav tarihlerini tamamen değiştirdi. İnsanların daha rahat ve daha güvenli bir zamanda sınavların olması gerektiğini dile getiren kurumlar, tarihlerin ileri alınmasında fikirbirliği içerisinde oldular. Birçok kurum, sınav tarihlerini ve sınav yerlerini belirlemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı yapılan sınavının tarihi netleştirdi, sınav 27 Ağustos 2016'da yapılacak.

    SINAV HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Ehliyet belgesinin olma sebeplerinden en birinci sırada olanı Trafik emniyetini sağlamaktır. Araç kullanımında "motor, sağlık ve trafik" kuralları çerçevesinde hareket edilmesi gerekir. Şunu bilmemiz gerekir: Araç kullanmak kolaylıktır. Ancak en fazla ölüm trafik kazalarında meydana gelmektedir. Ölümlerin en çok yaşandığı trafik kazalarında, insanların "ehliyet" açısından yanlış davranmaları ve kurallara uymamaları. Birçok insan kurallar üzerinde yeni bilgilere sahip değilken, eski bilgiler üzerine her hangi bir denetlememe yapılmamaktadır. 10 yıl önce ehliyet belgesi alan bir vatandaşın trafik kurallarını, ilk yardım ve sağlık konularını unutma olasılığı yüksektir. Bu durumdan ötürü birçok hata "unutmalar veya yeni bilgileri bileme" üzerine yaşanmaktadır.

    Trafik kazaları sebeplerine bakıldığında birinci sırada hatalı sollama gözükür. Hatalı sollama konusu trafik kurallarında çok net bir şekilde belirtilmiştir. Bu kurallar ya unutulmuştur ya da bireyin "acil" bir şekilde bir yere yetişme isteği vardır. Araç ne kadar hızlı olursa olsun belirli hızda giden araçtan en fazla 30 dakika önde olur. 30 dakika daha erken gitmek trafik kazasına davetiye çıkartmak demek.

    Trafik kazalarında ikinci sırada olan ise "alkol" tüketimi. İçişleri Bakanlığı bu konuda sert bir tutum içerisindedir. Alkol kullanıp araç kullanan vatandaşların ehliyetlerine el konulmaktadır. Belirli süreler içerisinde ehliyetine el konulan kişi, belli bir para cezası ödemektedir. Kurallar gereği alkol kullanımı tekrarlanırsa ömür boyu araçlardan men edilmektedir.

    Üçüncü sırada "uykusuzluk" Uzun yolculukta vatandaşların uykusuzluğundan ötürü trafik kazası yapmaları oldukça fazladır. Özellikle büyük araç kullanan kişilerin yeterince uyumamaları ve zamanında yetişme stresi baz alındığında, sonuçları istemsiz olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Türkiye'de insanların sınavı çalışmasından ziyade sınavda hangi soruları sorulacağını Google'da arar. Bu da gösteriyor ki, ehliyet açısından bilgiden çok sınavı geçme isteği. Birey, sınavı geçebilir. Kurallara uyulmadığında (bilgi konusunda yetersiz kalındığında) ciddi kazalar yaşanabilmektedir.

    Yeni sınav 27 Ağustos'ta yapılacaktır. Sınav üzerine bilgiler ve nelerin yapılması gerektiği MEB'in kendi sayfasında yer almaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow