hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 ÖSYM LYS ek tercih sonuçları | Ek kayıtta dikkat edilecek konu

    2016 ÖSYM LYS ek tercih sonuçları | Ek kayıtta dikkat edilecek konu
    expand

    216 ÖSYM ek tercih sonuçları yerleştirme bazında açıklandı. LYS sınavına girip, üniversiteye giremeyen öğrenciler için ÖSYM, ek tercih başvurusu başlatmıştı. Sonuçlar 5 Eylül'de açıklandı. Ek yerleştirme sonuçlarının ardından öğrenciler başvuru yapmasına rağmen boş kontenjan sayısı dikkat çekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM beklenen açıklamayı yaptı. LYS sınavında üniversiteye giremeyen öğrenciler ek kontenjan (tercih) üzerinden tekrardan başvuru yaptı. Beklenen başvuru sonuçları ÖSYM'nin kendi sitesinden yayımlandı.

    LYS Ek yerleştirme tercih sonuçlarını öğrenmek için TIKLAYINIZ

    Sonuçlar açıklandıktan sonra ÖSYM, üniversitelerde 58 bin boş kontenjan açığı olduğunu açıkladı. Bu sayının bu kadar yüksek olması, birçok öğrencinin en fazla tercih edilen alanlara başvuru yaptığını göstermektedir. ÖSYM boş kontenjan üzerine tekrardan bir başvuru hakkı tanıyacak mı? Kurum tarafından resmi bir açıklama gelmedi. 

    VAKIF ÜNİVERSİTELERDE SONUÇLARDAN SONRA SON DURUM NEDİR?

    EK KAYIT NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

    ÖSYM ek tercih sonuçlarını 5 Eylül'de açıkladıktan sonra ek kayıtlar 6 Eylül 2016'da başlıyor 9 Eylül 2016 Cuma günü bitiyor. Bu tarihlerin dışında üniversitelere yapılacak kayıt, geçerli olmayacaktır.

    Ek kayıt yaptırırken dikkat edilecek durum nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazın üniversiteye giriş yapanlar internet üzerinden e-kayıt, başvuru yapabilme hakkına sahipti. ÖSYM ek tercih sonuçlarının ardından internet üzerinden değil, kazanılan üniversiteye giderek kayıt yaptırılmasını istedi. E-Kayıt ek tercih başvurularında geçerli olmayacak.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow