hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 TEOG son başvuru tarihi belli oldu | MEB açık lisede okuyanlar için

    2016 TEOG son başvuru tarihi belli oldu | MEB açık lisede okuyanlar için
    expand

    TEOG 3. nakil sonuçları 9 Eylül'de açıklandı. Bu süreçten sonra MEB, hiçbir okulda kaydı olmayanlar için başvuru tarihini uzattı. TEOG başvuruları son tarihi belli olurken, başvurular internet üzerinden mi yoksa kurumlara giderek mi yapılacak belli oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açık lisede okuyanlar ve herhangi bir özgün ortaöğretim kurumunda okumayanlar için Milli Eğitim Bakanlığı son kez başvuruları kabul etmeye başladı. 30 Eylül'e kadar devam edecek başvurular "internet" veya E-Okul üzerinden yapılmayacak. Boş kontenjanı olan okullara giderek, başvuru yapabilecekler. Herhangi bir yere giremeyen öğrenci de "Açık Lise"ye başvuru olarak da 30 Eylül'e kadar yapabilecek.

    Bu başvuru sadece herhangi bir yere giremeyen öğrenciler için geçerlidir. İstediği okula giremeyen veya okulunu beğenmeyen öğrenciler bu başvurudan yararlanamaz.

    29 Ağustos'ta başlayıp 2 Eylül'de biten son başvurular sonuçlandı. Bu zamana kadar istediği bir okula giremeyen veya da açıkta kalan öğrenciler, son kez TEOG nakil başvurusunda bulundu. Velilerin ve öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçlar sabah saatlerinde MEB'in kendi sayfasından açıklanacak. Bu zamana herhangi bir liseye giremeyen öğrencilerin durumu için MEB özel bir statü hazırladı. Bu statüden sadece açık liseye kaydı olan öğrenciler yararlanabilecek.

    Süreç nasıl gerçekleşti?

     Sınav süreci bittikten sonra ilk yerleştirmelere göre 231 bin 425 öğrenci istediği okullara girebildi. Yerleştirmeden sonra MEB okul işlemlerini başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Ağustos'ta okulların durumuna göre boş kontenjan listesi açıklandı. Bu tarihten sonra MEB'in takvimine göre

    15-19 Ağustos: 1. Nakil Dönemi
    19 Ağustos: Birinci sonuçlar
    22-26 Ağustos: 2. Nakil Dönemi
    26 Ağustos: İkinci sonuçlar
    29 Ağustos-2 Eylül: 3. Nakil Dönemi
    5 Eylül: Üçüncü sonuçlar

    Açık lise durumu?

    TEOG başvurularında herhangi bir okula nakli olmayan ve açık liseye kaydolan öğrenciler için son başvuru gerçekleşecek. Başvuru tarihi: 5-8 Eylül arası. Sonuç: 9 Eylül'de açıklandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow