hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEOG sonuçları Ocak ayında açıklanıyor | MEB sınav takvimi

    TEOG sonuçları Ocak ayında açıklanıyor | MEB sınav takvimi
    expand

    TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu soran öğrencilere ve velilere MEB, sınav takvimi gösterdi. Sonuçlar 2017 Ocak ayında açıklanacak. Resmi tarihi Milli Eğitim Bakanlığı verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016 TEOG sonuçları yayınlanma tarihi belli oldu. Soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) sitesinde yayınlandı. 23 Kasım'da öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisinden sınava girerken, 24 Kasım'da Fen Bilimleri, Yabancı Dil ve T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülükten sınava girdiler. 24 Kasım'da sınavdan hemen sonra sorular yayımlandı. Aşağıdaki sitede soruları görebilirsiniz:

    SİTEYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Öğrenciler doğru ve yanlışlarını gördükten sonra hemen TEOG puan hesaplama robotunda puanlarını bulmaya başladılar. Aşağıdaki sitede puan hesaplama yapabilirsiniz:

    PUAN HESAPLAMA ROBOTU

    SONUÇLAR NE ZAMAN YAYINLANACAK?

    Sınava giren öğrenciler sonuçları 2016 yılında değil, 2017 yılında öğrencekler. Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı kılavuzda sonuçların Ocak 2017 yılında açıklanacağını yazdı. 13 Ocak 2017 tarihinden önce sonuçların açıklanması bekleniliyor.

    E-OKUL SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

     SINAV TARİHLERİ

    İlk sınav tarihi: 23 Kasım - 24 Kasım 2016 tarihinde olacaktır. Mazeret sınav tarihi ise 10 Aralık 11 Aralık 2016. İkinci sınav tarihi: 26 Nisan  27 Nisan 2016 tarihinde yapılacaktır. Mazeret sınav tarihi 20 Mayıs 21 Mayıs 2016 tarihlerinde olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KILAVUZA BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    TEOG SINAV OTURUMLARI VE DERSLER SIRALANDIRMASI

    2016 için sınavlarda şu sistem uygulanacak: 23 Kasım'da ortak sınavlarda ilk sınav Türkçe. Saat 09:00'ta başlıyor. 20 soru, 40 dakika. İkinci sınav Matematik. Saat 10:10'da başlıyor. 20 soru, 40 dakika. Son sınav Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. Saat 11:20'de başlıyor. 20 soru, 40 dakika.

    24 Kasım'da ortak sınavlarda ikinci oturum uygulaması şu şekilde olacak: İlk sınav Fen Bilimleri. Saat 09:00'ta başlıyor. 20 soru, 40 dakika. Fen Bilimlerinden sonra ikinci sınav T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük. Saat 10:10'da başlıyor. 20 soru, 40 dakika. Son sınav Yabancı Dil. 11:20'de başlıyor. 20 soru, 40 dakika.

    TEOG sonuçları Ocak ayında açıklanıyor | MEB sınav takvimi

    TEOG süreci hakkında videoyu izleyin

    YANLIŞ CEVAP VERİLEN SORULAR DOĞRU YAPILAN SORULARI GÖTÜRECEK Mİ?

    Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarda ÖSYM sistemini kullanmayacak. Öğrencilerin yanlış yaptığı sorular, doğru yaptığı soruları etkilemeyecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UZMANLARDAN AİLELERE ÖNEMLİ UYARILAR

    Milyonlarca öğrenci sınava hazırlanırken, sınav stresi yaşayan aileler çocukları üzerindeki etkiyi, direkt veya dolaylı olarak hissettiriyor. Bu durum çocuklar üzerinde “olumlu” sonuç değil, “olumsuz” sonuçlara sebep oluyor. Sınavda bilgiden çok “motive” daha büyük başarılar elde ettiriyor. Öğrenci ders konularında ne kadar başarılı olursa olsun, baskı ve stresten ötürü sınavlarda başarısız olma durumu çok yüksek.

    AİLELER NE YAPMALI?

    Öncelikle şu bilinmesi gerekir: Sınava giren aileler değil, çocuklardır. Çocuklar sınava hazırlanırken, aileler de strese hazırlanıyor. Stres, baskıyı doğuruyor. Baskı ise çocukların derslerde motive olmasını düşürüyor. Aile, çocuğa destek olması gerekir. Stresten ve baskıdan uzak, çocuklara “daha cana yakın”, bir anne veya bir baba gibi değil; bir arkadaş gibi yakınlaşması gerekir.

    Programlı ve disiplinli ders çalışma konusunda aileler “programlı çalışmak”tan çok, “disiplinli çalışma” konusu üzerinde daha çok duruyor. Disiplin, çocukların eğitiminde önemli bir rol oynarken, aşırıya kaçan disiplin, çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmasına sebep olabiliyor. “Şu kadar saat ders çalışmazsan dışarı çıkamazsın, bilgisayarda oyun oynayamazsın, cep telefonu ve ipad yasak olur” gibi yasak uygulamalar çocuk üzerinde baskıya ve strese sebep olmaktadır. Çocuklar bu tarz durumlarda ders çalışır gibi gözükse de, aklı ailelerin disiplinli hallerinden ötürü kızgın ve canı sıkkın olur. Bu durumda çocuklar ders çalışır gibi yapar ama o dersten bir şey anlamayabilir. Disiplin dengeli olursa “ödül ve ceza” sisteminde eşitlik olduğu an, çocuğun motive oranı artacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınava girecek olan öğrenci, derslerde yapamadığı sorular olduğunda aile, öğrenciye pozitif yaklaşmalı ve öğrencinin “anlayacağı” şekilde yapamadığı sorulara yardımcı olmalıdır. Aile “kendi yaşına göre değil”, çocuğun yaşıtına göre davranmalıdır. “Bu soruyu sen nasıl yapamazsın, basit soru ama yapamadın, o kadar çalışıyorsun bu soruyu mu yapamadın, sen ders çalışmıyorsun” gibi cümlelerden uzak durmalı, sanki aile o soruyu “kendisi” yapamamış gibi davranmalıdır. Şu gerçek ki: Bu tarz davranışlar, çocukların “özgüveni”ni etkilemektedir. Özgüveninden yoksun olan öğrencinin saatlerce ders çalışması, o dersten başarılı olacağı anlamına gelmemektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow