hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarih belli oldu: 2017 hac kura sonuçları açıklandı, Diyanet'teki sorgulama ise devam ediyor

    Tarih belli oldu: 2017 hac kura sonuçları açıklandı, Diyanetteki sorgulama ise devam ediyor
    expand

    Yoğun bir şekilde giriş yapılması nedeniyle bir süre erişim sağlanamayan 2017 hac kura sonuçları sayfası normale döndü. Kutsal topraklara gidecek kişi sayısının arttırılmasıyla birlikte 2 milyona yakın başvurunun yapıldığı bu yıl hac ibadetini gerçekleştirecek kişiler Diyanet’e ait Kocatepe’deki konferans salonunda yapılan çekilişleri canlı olarak izledi. Kurada adını göremeyen ve sorgulama yapmak isteyen kişilerin tercihi ise hac.diyanet.gov.tr adresindeki 2017 hac kura sonuçları sayfası oldu. Mehmet Görmez’in yaptığı konuşmanın sonrasında başlatılan kura çekimlerine şehit aileleri dahil edilmedi. Özel ayrıcalık ile gaziler ve eşleri ile şehit yakınlarının başvuruları otomatik olarak kabul edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 80 bin şanslı adayın belirleneceği Kocatepe’deki çekimler sonrası 2017 hac kura sonuçları Diyanet’in web adresinde duyuruldu. "Kesin kayıt yaptırabilir" belgelerini almaya hak kazanacak adayların belli olduğu kura çekimleri öncesi Mehmet Görmez açılış konuşması gerçekleştirdi. Şehit yakınları ve gazilerin dahil edilmediği kuraya 2 milyona yakın aday başvuru yaptı. 2017 hac kura sonuçları Diyanet'in hac.diyanet.gov.tr adresinde açıklanırken çekiliş Youtube'daki Diyanet Tv kanalı üzerinden canlı olarak yayınlandı. 27 Şubat - 10 Mart tarihleri arasında kayıt belgelerini internetten ya da müftülüklerden alabilecek olan adaylar kayıtlarını 24 Mart tarihine kadar tamamlamak zorunda.

    SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


    2017 hac kayıtları böyle başlamıştı

    DİYANET İŞLERİNDEN KURA AÇIKLAMASI

    Kurum tarafından yapılan açıklamada çekimlerin 24 Şubat 2017 Cuma günü Saat 15:00'da Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe) gerçekleştirileceği ifade edildi. Halka açık bir şekilde yapılan çekimler saat 15:00'da başladı. 2017 hac kura sonuçlarının açıklanmasının ardından kura sırası gözetilerek yaptırılacak kayıtlar ise 16-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Şehit yakınlarıyla ilgili Diyanet İşleri'nden yapılan açıklama ise şöyle:

    "2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

    Yaklaşık 2 milyon kişinin bu yıl kutsal topraklara gidebilmek için başvuru yaptığını ifade eden kurum önümüzdeki günlerde yapılacak çekimlerde 80 bin kişinin kesin kayıt yaptırabilir belgelerini alacaklarını dile getirdi. 24 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek kura çekimleri hacı adayları tarafından merakla beklenmeye başladı.

    BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

    Daha önceki yıllarda başvuru yapmayan adaylar için açılan başvuru süreci Diyanet İşleri’nin resmi internet adresinin yanı sıra illerde bulunan müftülüklerden de yapılabilecek. Hac için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları konaklama tercihlerini de kendileri belirleyecek.

    ÜCRET NE KADAR OLACAK?

    20 TL’lik ön kayıt ücretini belirtilen bankalara yatıracak olan adaylar kayıt paralarını yatırmalarının ardından “Oda tercihli konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini seçecek. Önceki yıllarda kayıt yaptıran adaylar başvurularını yenilediği takdirde kendilerinden ücret alınmayacak.

    Diyanet hacı adaylarını belirledi

    SON GÜN NE ZAMAN?

    2017 yılında ilk kez kayıt yaptıracakların 28 Aralık- 6 Ocak tarihlerinde başvurularını tamamlamış olması gerekiyor. Önceki yıllarda kayıt yaptıran kişiler ise 9 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında kayıtlarını yenilemek zorunda. Diyanet İşleri yaptığı uyarıda adayların yenileme işlemlerinin otomatik olmayacağını bu nedenle yenileme işlemlerinin bireysel olarak yapılması gerektiğini ifade etti. Yenileme işlemlerini yapmayan adaylar 2017 yılı kuralarına dahil edilmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarih belli oldu: 2017 hac kura sonuçları açıklandı, Diyanetteki sorgulama ise devam ediyor

    OTOMATİK YENİLEME OLMAYACAK

    Önceki yıllarda Hac ibadeti için başvuru yapan adayların kayıtları yenil yılda otomatik olarak yenilenirken Diyanet bu yıl bahsi geçen uygulamanın gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

    İLETİŞİM BİLGİLERİ GÜNCELLENMELİ

    Kura çekiminin ardından kutsal topraklara gitme hakkı kazanan kişiler sistemde kayıtlı bulunan iletişim bilgileri üzerinden kurumla iletişime geçecek. Bu nedenle iletişim bilgilerini güncellemeyen adayların sorumlulukları kendilerine ait olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURAYI KAZANDIĞIMI NASIL ANLARIM?

    Hac ibadeti için seçilen şanslı kişiler arasına giren adayların cep telefonlarına SMS şifresi gelecek. Bu şifre ile birlikte kuruma giden kişiler “Kesin kayıt yaptırabilir” belgesiyle birlikte diğer işlemleri başlatabilecek.

    Tarih belli oldu: 2017 hac kura sonuçları açıklandı, Diyanetteki sorgulama ise devam ediyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow