hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ne zaman: 2017 LYS soru ve cevapları için gözler ÖSYM’ye çevrildi

    Ne zaman: 2017 LYS soru ve cevapları için gözler ÖSYM’ye çevrildi
    expand

    LYS soruları ve cevapları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ana sayfasından ne zaman açıklama yapacak? 10 Haziran 2017’de Sosyal Bilimler sınavı ile sınavlar başladı. Adayların ikinci sınavı 11 Haziran 2017’de Matematik sınavı olurken geriye 3 sınav kaldı: Fen Bilimleri, Edebiyat-Coğrafya ve Yabancı Dil… Son üç sınav için kurum sınav tarihlerini ÖSYS kılavuzunda açıkladı ve çok önemli bir uyarıda bulundu. Üniversiteye giriş sınavlarına bilinmesi gerekenler nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için son haftaya girilirken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınavlara dair şu ana dek bir açıklama gelmezken, sorular ve cevaplar ne zaman kurumun doküman sayfasında yer alacak? Birçok aday sınav soruları için “ÖSYM AİS” sayfasına bakarken, kurum o sayfada sadece “sınav başvuruları, sınav giriş belgeleri”ni yayınlamaktadır. Sınav soruları resmi web sitesi üzerinden “doküman” sayfasına yönlendirerek görülmektedir. Öte yandan kurum sınavlara dair “tüm soruları” yayınlama hakkına sahiptir. Geçmiş yıllara bakıldığında bazı sınavların tüm soruları yayınlanırken, bazı sınavların tüm soruları verilmemektedir.

    2017 LYS sınav tarihleri (LYS sınavı ne zaman?)

    Fen Bilimleri sınavı: 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika (Sorulacak olan konular: Fizik 30 soru, Kimya 30 soru, Biyoloji 30 soru). Açık uçlu soru: 1 tane sorulacaktır.

    Sınav konuları

    Fizik: Fizik Bilimine Giriş, Vektör-Kuvvet ve Kuvvet Dengesi, Basit Makineler, Madde ve Özellikleri, Sıvıların Kaldırma Kuvveti, Basınç, Isı ve Sıcaklık, Genleşme, Doğrusal Hareket, Dinamik, İş Enerji, Işık ve Gölge, Düzlem Ayna, Küresel Aynalar, Kırılma ve Renkler, Merceler ve Aydınlanma,            Elektrostatik,    Elektrik Akımı ve Devreler, Temel Dalga Bilgileri, Yay Dalgaları, Su Dalgaları, Ses ve Deprem Dalgaları.

    Kimya: Kimya Bilimi, Atom ve Yapısı, Periyodik Sistem, Kimyasal Türler Arası Etkileşimler, Asitler-Bazlaar ve Tuzlar, Bileşikler, Kimyasal Tepkimeler, Kimyanın Temel Yasaları, Maddenin Halleri, Karışımlar, Endüstride ve Canlılarda Enerji, Kimya Her Yerde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biyoloji: Biyoloji Bilimi, İnorganik Bileşikler, Organik Bileşikler, Hücre, Madde Geçişleri, DNA-RNA, Protein Sentezi, Enzimler, Canlıların Sınıflandırılması, Ekoloji, Hücre Bölünmeleri, Eşeysiz-Eşeyli Üreme, İnsanda üreme ve Gelişme, Mendel Genetiği, Kan Grupları, Cinsiyete Bağlı Kalıtım.

    Yabancı Dil sınavı: 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 14.30, 120 dakika. Açık uçlu soru: Yabancı Dil sınavında 3 tane sorulacaktır.

    Edebiyat-Coğrafya sınavı: 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika. Açık uçlu soru: Türk Dili ve Edebiyatı sınavında 2, Coğrafyadan 1 tane açık uçlu soru sorulacaktır.

    Sınav konuları

    Edebiyat: Güzel Sanatlar ve Edebiyat, Coşku ve Heyecan Dile Getiren Metinler (Şiir), Olay Çevresinde Oluşan Edebi MEtinelr, Öğretici Metinler, Tarih İçinde Türk Edebiyatı, Destan Dönemi Türk Edebiyatı, İslam Uygarlığı Çevresinde Gelişen Türk Edebiyatı, Batı Tesirindeki Türk Edebiyatına Giriş (Yenileşme Dönemi Türk Edebiyatı), Tanzimat Dönemi Edebiyatı (1860-1896), Servet-i Fünun Edebiyatı (Edebiyat-ı Cedide) (1896-1901) ve Fecr-i Ati Topluluğu (1909-1912), Milli Edebiyat Dönemi (1911-1923), Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı (1923-…), Cumhuriyet Döneminde Öğretici Metinler, Cumhuriyet Döneminde Coşku ve Heyecanı Dile Getiren Metinler (Şiir), Cumhuriyet Döneminde Olay Çevresinde Oluşan Edebi Metinler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Coğrafya: Doğal Sistemler, Beşeri Sistemler, Mekansal Sentez Türkiye, Küresel Ortam: Bölgeler ve Ülkeler, Çevre ve Toplum, Ekonomik Faaliyetler


    9:45 mağdurları

    Sınav soruları ne zaman açıklanacak?

    Kurum, soruları 18 Haziran 2017 Edebiyat-Coğrafya sınavından sonra soruları yayınlanması bekleniliyor.

    Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

    Ne zaman: 2017 LYS soru ve cevapları için gözler ÖSYM’ye çevrildi

    Sonuçlar 11 Temmuz 2017 tarihinde (tüm sınavlar) açıklanacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow