hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Savunma Bakanlığı başvuru sonuçları açıklandı! | 2017 MSB sivil memur alımı sonuçları

    Milli Savunma Bakanlığı başvuru sonuçları açıklandı | 2017 MSB sivil memur alımı sonuçları
    expand

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) başvuru sonuçları açıklandı. MSB sivil memur alımı başvuru işlemlerinin 6 Şubat 2017'de sona ermesinin ardından başvuruda bulunan adaylar merakla sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Bekleyiş sona erdi ve MSB sivil memur alımı başvuru sonuçları kurumun resmi internet sitesinden adaylarla paylaşıldı. 135 personelin istihdam edileceği alım sürecinde göreve başlayacak adaylar Türkiye'nin çeşitli illerinde ve farklı görevlerde çalışacaklar. Milli Savunma Bakanlığı başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından başvurusu kabul gören adaylar kayıt kabul, uygulamalı sınav, mülakat sınavı süreçlerinden geçecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Savunma Bakanlığı sivil memur alımı başvuru işlemleri 30 Aralık 2016 - 6 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Adayların ön başvuru sürecini tamamlamalarının ardından adaylar büyük bir heyecanla başvuru sonuçlarını beklemeye başlamıştı. Meraklı bekleyiş sona erdi ve adaylar MSB sivil memu alımı başvuru sonuçlarını öğrenme fırsatı buldu. Ön başvurusu kabul edilen adaylar sırasıyla kayıt kabul, uygulamalı sınav, mülakat sınavı, sağlık raporu ve güvenlik soruşturması süreçlerinden geçecekler ve tüm süreçte başarılı olan adaylar istihdam edilecek. Sivil memur alımı başvuru sonuçlarına açıklandığı andan itibaren haberimizden ulaşabileceksiniz.

    MSB ön başvuru sonuçları için tıklayın

    Hangi pozisyonlar için personel alınıyor?

    Milli Savunma Bakanlığı personel alımı kapsamında göreve alınacak olanlar; ağaç işleri teknisyeni, ambar memuru, arşivci, aşçı, avukat, bahçıvan, bilgisayar mühendisi, bilgisayar teknikeri, boyacı, Bulgarca öğretmeni, Dem. Kay. Teknisyeni, elektrik mühendisi, elektrik teknisyeni, elektronik teknisyeni, elektronik mühendisi, emlak teknisyeni, Farsça öğretmeni, fırıncı, grafiker, Gürcüce öğretmeni, harita mühendisi, harita ve kadastro teknikeri, hesap sorumlusu, hizmetli, iklimlendirme teknisyeni, inşaat mühendisi, inşaat teknisyeni, duvar beton teknisyeni, kimya teknikeri, bayan kuaförü, laborant, makine mühendisi, makine teknisyeni, mal/hesap sorumlusu, matbaa teknikeri, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, psikolog, sıhhi tesisat teknisyeni, şoför, teknik ressam, uzman, veri hazırlama, veteriner ve zabıt katibi olarak görevlendirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başvurusu kabul edilen adaylar için gereken belgeler

    Milli Savunma Bakanlığı sivil memur alımı başvurusu kabul edilen adaylar Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı'nda bulundurması gereken belgeler için özel bir liste ulunmamaktadır. Fakat sınav esnasında bulundurulması gereken belgeler şu şekilde olacak;

    Başvurusu uygun görülerek sınavlara çağrılan adaylar aşağıda belirtilen belgeleri (Aşağıda belirtilen sıraya uygun [1’nci madde üstte] olacak şekilde) yarım kapaklı pembe karton dosyaya takılı olarak (kayıt kabul-uygulamalı sınav-mülakat aşamasında) beraberinde getireceklerdir. Belgelerin asılları dosyaya takılmayacak, adayların yanlarında olacaktır. Dosyanın kapağına kurşun kalem ile aday numarası, adı-soyadı ve tercih edilen unvan (Aşçı, Elektrik Teknisyeni, Elektronik Mühendisi vb.) yazılacaktır (Kendilerine yapılan çağrı neticesinde uygulamalı sınav ve/veya mülakata gelen, aşağıdaki evrakları teslim eden ve şartları uyan/belge eksiği olmayan adaylar asıl başvuru yapmış sayılacaklardır.).

    (1) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

    (2) Öğrenim belgesi (diploma) veya geçici mezuniyet belgesi aslı ve fotokopisi,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (3) Öğrenim durumları, belirtilen okulların bölümlerine denk olanlar veya yurt dışında öğrenim görenlerden ortaöğretim mezunları için Milli eğitim Bakanlığı’ndan, ön lisans veya lisans mezunları için Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan alınmış denklik belgesinin aslı ve fotokopisi,

    (4) Müracaat edeceği unvana ait bonservis, ustalık-kalfalık belgesi, sertifika, ruhsat, ehliyet,

    KPDS/YDS belgesi vb. belgelerin aslı ve fotokopisi, Dikimevi metro istasyonundan yürüyerek MSB Personel Temin Dairesi Bşk.lığına gelinebilir. (Mesafe 400m.)

    (5) Erkek Adaylar için;
    (a) askerlik hizmetini yapmamış olanlar için Askerlik iubesi Başkanlığınca onaylı askerlik durum belgesi,

    (b) Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için terhis belgesinin aslı ve fotokopisi veya Askerlik şubesi Başkanlığınca onaylı sureti,

    (c) Askerlikten muaf olan adaylar için askerlikten muaf olduğuna dair belgenin aslı ve fotokopisi veya Askerlik iubesi Başkanlığınca onaylı sureti,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (6) Şehit, malul gazi veya muharip gazi eş ve çocuklarının anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (iehit/Gazi Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.),

    (7) iş Talep Formu (Adaylar mavi tükenmez kalemle doldurup imzalayacaklardır.)

    (8) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (2 sayfa olan form, adaylar tarafından doldurma talimatına uygun olarak bilgisayarda BÜYÜK HARFLE doldurulacak, arkalı önlü olacak şekilde 3(üç) suret çıktısı alınacaktır. Formun ön yüzünün sağ üst kısmında yer alan fotoğraf kısmına yazıcı vasıtasıyla renkli fotoğraf baskısı yapılacak, kesinlikle fotoğraf
    yapıştırılmayacaktır. Form imzalı olarak kayıt kabul aşamasında teslim edilecektir. (Dosyaya takılmayacak, diğer evraklardan ayrı olarak teslim edilecektir.)

    (9) Adli sicil veya adli sicil arşiv kaydı olanların ilgili mahkeme kararları, (10)12 adet vesikalık fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş renkli fotoğraf olacak ve fotoğrafların arka tarafına adayın adı, soyadı, aday numarası tükenmez kalemle yazılacaktır.)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav ne zaman yapılacak?

    Milli Savunma Bakanlığı'nın memur alımı için yapacağı uygulamalı sınavlar Ankara'da bulunan uygulamalı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Sözlü sınavlar ise Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı'nda yapılacak. Uygulamalı sınava tabi tutulacak adayların hangi sınav merkezinde, ne zaman sınava gireceği ve tüm adayların mülakat tarihleri Genel Ağ üzerinden adaylarla paylaşılacak.

    Sınav süreci nasıl işleyecek?

    Ön başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar başvuru sürecine geçecek ve bu süreçte kendilerinden istenen belgeleri teslim edecekler. Ardından kayıt kabul, uygulamalı sınav, mülakat sınavı yapılacak. Tüğm bu süreci başarıyla geçen adaylar sağlık raporu işlemlerini gerçekleştirip, güvenlik soruşturmasından geçecekler.

    Sınavlarda başarılı olan adaylar, sağlık raporu ve güvenlik soruşturması işlemlerini Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden takip edebilecekler. Bu aşamalardan geçen adayların tebligatlar internet ortamından yapılacak. Adaylara ayrıca belirttikleri e-posta ve cep telefonu üzerinden de bilgilendirme yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow