hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEOG sınavları ne zaman saat kaçta başlıyor?

    TEOG sınavları ne zaman saat kaçta başlıyor
    expand

    TEOG sınavları ne zaman saat kaçta başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı temel öğretimden ortaöğretimden geçiş olarak yaptığı sınavlar iki gün sürecek. Sınava dair önemli bilgiler haber içeriğimizde yer alırken sınava girecek öğrenciler sınav sorularını ve sonuçlarını ne zaman öğrenecekler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bugün kendi sitesinde bir açıklama yaptı. Açıklamada "2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Merkezî Ortak Sınavları 26 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Tüm idareci ve öğretmenlerimize kolaylıklar,  öğrencilerimize başarılar dileriz…" sözlerine yer verildi. 

    "TEOG SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA"

     Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı dil. Her sınavda 20 soru sorulacaktır. Sınavlar 40 dakika olacaktır. Sınavlar 26 Nisan 2017 tarihinde başlıyor, 27 Nisan 2017 tarihinde sona eriyor. Mazeret sınavları ise 20 Mayıs 2017 tarihinde başlıyor, 21 Mayıs 2017 tarihinde sona eriyor. Sınavların açıklanacağı ay ise: Haziran. Milli Eğitim Bakanlığı, Haziran’ın ilk haftası sonuçları açıklayabilir.

    Öğretmenlerden öğrencilerine 'müjde' gibi haber

    Öğrencilerin bilmesi gereken konu ise sorular ve cevapların yayınlanacağı siteler… Milli Eğitim Bakanlığına ait olan iki tane sitede sorular ve cevaplar yayınlanacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruların yayınlanacağı site EBA sitesi

    Sonuçların yayınlanacağı site E-Okul sitesi

    TEOG sınavları ne zaman saat kaçta başlıyor

    Öğrencilerin merak ettiği bir soru ise: Dört yanlış bir doğruyu götürecek mi?  ÖSYM’nin kullandığı bu sistem, TEOG sınavında geçerli olmayacaktır. Öğrencilerin yaptığı yanlış sorular, doğru soruları etkilemeyecektir.

    2016 çıkmış TEOG soruları (Her bir ders için)

    TÜRKÇE DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    MATEMATİK DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    İNGİLİZCE DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    ALMANCA DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    FRANSIZCA DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    İTALYANCA DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ (MUSEVİLİK) Soru Kitapçığı için tıklayınız.

    Eğitim uzmanlarından önemli tavsiyeler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca öğrenci sınava hazırlanırken, sınav stresi yaşayan aileler çocukları üzerindeki etkiyi, direkt veya dolaylı olarak hissettiriyor. Bu durum çocuklar üzerinde “olumlu” sonuç değil, “olumsuz” sonuçlara sebep oluyor. Sınavda bilgiden çok “motive” daha büyük başarılar elde ettiriyor. Öğrenci ders konularında ne kadar başarılı olursa olsun, baskı ve stresten ötürü sınavlarda başarısız olma durumu çok yüksek.

    Veliler hangi konularda dikkat etmeli?

    Öncelikle şu bilinmesi gerekir: Sınava giren aileler değil, çocuklardır. Çocuklar sınava hazırlanırken, aileler de strese hazırlanıyor. Stres, baskıyı doğuruyor. Baskı ise çocukların derslerde motive olmasını düşürüyor. Aile, çocuğa destek olması gerekir. Stresten ve baskıdan uzak, çocuklara “daha cana yakın”, bir anne veya bir baba gibi değil; bir arkadaş gibi yakınlaşması gerekir.

    Programlı ve disiplinli ders çalışma konusunda aileler “programlı çalışmak”tan çok, “disiplinli çalışma” konusu üzerinde daha çok duruyor. Disiplin, çocukların eğitiminde önemli bir rol oynarken, aşırıya kaçan disiplin, çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmasına sebep olabiliyor. “Şu kadar saat ders çalışmazsan dışarı çıkamazsın, bilgisayarda oyun oynayamazsın, cep telefonu ve ipad yasak olur” gibi yasak uygulamalar çocuk üzerinde baskıya ve strese sebep olmaktadır. Çocuklar bu tarz durumlarda ders çalışır gibi gözükse de, aklı ailelerin disiplinli hallerinden ötürü kızgın ve canı sıkkın olur. Bu durumda çocuklar ders çalışır gibi yapar ama o dersten bir şey anlamayabilir. Disiplin dengeli olursa “ödül ve ceza” sisteminde eşitlik olduğu an, çocuğun motive oranı artacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınava girecek olan öğrenci, derslerde yapamadığı sorular olduğunda aile, öğrenciye pozitif yaklaşmalı ve öğrencinin “anlayacağı” şekilde yapamadığı sorulara yardımcı olmalıdır. Aile “kendi yaşına göre değil”, çocuğun yaşıtına göre davranmalıdır. “Bu soruyu sen nasıl yapamazsın, basit soru ama yapamadın, o kadar çalışıyorsun bu soruyu mu yapamadın, sen ders çalışmıyorsun” gibi cümlelerden uzak durmalı, sanki aile o soruyu “kendisi” yapamamış gibi davranmalıdır. Şu gerçek ki: Bu tarz davranışlar, çocukların “özgüveni”ni etkilemektedir. Özgüveninden yoksun olan öğrencinin saatlerce ders çalışması, o dersten başarılı olacağı anlamına gelmemektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow