hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 ay tutulması ne zaman, saat kaçta?

    2019 ay tutulması ne zaman, saat kaçta
    expand

    Çeşitli doğa olaylarını beraberinde getirdiğine inanılan ay tutulması 2019 yılında ikinci kez gerçekleşecek. Tam ay tutulmasının ardından bu kez parçalı ay tutulması yaşanacak. Peki, yılın ikinci ay tutulması ne zaman ve saat kaçta gerçekleşecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ay tutulması saati nadir görülen doğa olaylarını takip etmek isteyen doğaseverler tarafından merak konusu oldu. Toplamda 2 saat 58 dakika sürecek olan tutulma farklı bölgelerden de gözlemlenebilecek. Öte yandan tutulma bir bütün olarak 5 saat 34 dakika aktif kalacak.

    Ay tutulması Türkiye saat ile 21:43’te başlayacak ve 03:18’de sona erecek. Saat 00.31'de, tutulma ortasında Ay'ın yaklaşık yüzde 65'lik bölümü Dünya'nın gölgesinde kalacak.

    TÜRKİYE’DEN DE İZLENEBİLECEK

    Tutulmayı takip etmek isteyen kişiler ülkemizden de farklı açılardan ay tutulmasını izleyebilecekler. Gece saatlerinde gerçekleşecek tutulmada net bir açı yakalamak için boş ve yüksek bir alan olması yeterli olacak.

    GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

    26 Aralık 2019 tarihinde "halkalı Güneş tutulması" olacak. Türkiye'den görülemeyecek bu tutulma genel zaman ile 03.34-07.01 saatlerinde gerçekleşecek. Suudi Arabistan, Hindistan'ın güneyi, Sumatra, Borneo ve Filipinler'den görülebilecek. Bu tutulma Güneş'in yüzde 97'sini örtecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow