Nokta'nın internet sitesine erişim engellendi

Nokta Dergisi'nin AK Parti'nin üst düzey yöneticilerinin toplantıda yaptığı özeleştirilere ait olduğunu iddia ederek yayımladığı "AKP Günlükleri" haberinin 2'nci ve daha yayınlanmayan 3'üncü bölümlerine yasak getirildi.
Ak Parti'nin "durdurma" başvurusu sonrası mahkeme, haberin hem Nokta'da hem de alıntılayan diğer medya organlarında yayının durdurulmasına karar verdi. Kapak haberi haciz yoluyla derginin internet sitesinden kaldırıldı.
Konuyla ilgili nokta dergisinden de bir açıklama yapıldı. "Nokta Dergisi'ne yönelik baskılar basın tarihinin görmediği yeni bir boyuta yükseldi" diye başlanan açıklamada, Ankara 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi, "AKP günlükleri dosyalaranın yayımının durdurulması, gelecek sayılarda bu ve buna benzer yayınların yapılamaması" içerikli bir ihtiyati tedbir kararı aldı.
Erdoğan'dan Nokta dergisine sert tepki
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan vatandaşlara çağrı
20 Ekim akşam saatlerinde ise "noktadergisi.org" adresi erişime tamamen engellendi.
Nokta, bu açık hırsızlık suçu işleyen emniyet görevlileri, yetkisini aşarak Nokta'nın web adresini tamamen erişime durduran hakimler, TİB ve BTK yetkililerine yönelik ulusal ve uluslararası mahkemelerde ağır tazminat ve ceza davaları açtı ve açmaya devam edecek.
Nokta, yayın çizgisinden asla taviz vermeyecek, bu tip "Beyaz Toros" uygulamaları Nokta'yı yıldıramayacaktır" denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var