hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahilden kampa

    Sahilden kampa
    expand

    Valilikler, özellikle sahil beldeleri ve şehir merkezlerinde sokakta yaşayan Suriyelilerin kamplara gönderilmesiyle ilgili alt birimlere yazı gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle Ege’deki tatil beldelerine, başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin sayısının artması yeni önlemler alınmasını da beraberinde getirdi. Hürriyet'te yeralan habere göre Valilikler, kaymakamlıklara, il-ilçe emniyet müdürlüklerine ve AFAD il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, “Kalacak yerleri olmayan, başıboş, sokaklarda kalan, şehir merkezlerinde gelişi güzel barınan Suriyeliler başta olmak üzere göçmenlerin şehirlere sokulmaması, şehir merkezlerindekilerin de toplatılarak kamplara gönderilmesi, kampa gitmeyenlere ise AFAD’ın kontrolünde kentlerde oluşturulacak tek merkezde toplanması” istendi.

    Ezidilerin sessiz çığlığı

    IŞİD dehşetinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Ezidiler, Irak’a dönmek istemiyor. IŞİD korkusunu Türkiye’de bile hisseden Ezidiler, Avrupa ülkelerinin kendilerini göçmen olarak kabul etmeleri için her yolu deniyor. Son olarak İstanbul ve Diyarbakır’dan ayrılan 1347 Ezidi, Avrupa’ya geçmek istedi, bu girişimlerinde başarısız olunca tekrar kamplara gönderildi.

    Akdeniz’de mülteci rekoru

    Birleşmiş Milletler (BM) mülteci ajansının yaptığı açıklamaya göre yılın ilk 6 ayında 137 bin kişi Avrupa’ya sığınmak için Akdeniz’i geçti. Savaş, kriz ve kovuşturmadan kaçan mültecilerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 83 oranında arttı. BM’nin raporunda “Avrupa, denizden gelen tarihi bir mülteci krizi yaşıyor” dendi. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Akdeniz’den gelen mültecilerin daha çok savaş ve baskılardan kaçan kişiler olduğunu ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriyeliler ilk sırada

    Mültecilerin üçte birini ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeliler oluşturuyor. İkinci ve üçüncü sırada ise yüzde 12 ile Afganistan ve Eritre’den kaçan mülteciler yer aldı. Akdeniz’i aşmak isterken can verenlerin sayısı da 1867’yi buldu. Avrupa Birliği, geçtiğimiz günlerde İtalya ve Yunanistan gelen 40 bin mülteciyi gönüllülük esasına göre paylaşmak üzere ön anlaşmaya varmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow