hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 LYS sonuçları açıklandı! 2017 LYS sonuç sorgulama!

    2017 LYS sonuçları açıklandı 2017 LYS sonuç sorgulama
    expand

    Milyonlarca aday öğrencinin bugün ÖSYM’den beklediği 2017 LYS sonuç duyurusu 11 Temuuz 2017 tarihi itibariyle ÖSYM’nin resmi internet sitesinden, aday öğrenciler ile paylaşıldı. Adayların merak ettiği ‘ 2017 LYS sonuçları açıklandı mı? ‘ ‘ 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ‘ ‘ 2017 LYS sonuçları nasıl öğrenilir ‘ gibi soruların yanıtları ÖSYM’nin yapmış olduğu duyuru ile cevap bulmuş oldu. İşte 2017 LYS sonuçlarını öğrenmek için yapılması gerekenler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca adayın heyecanla beklediği 2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 tarihi itibariyle belli oldu. 2017 LYS sonuçları için sık sık ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan osym.gov.tr adresini ziyaret eden öğrenciler, ÖSYM’nin yapmış olduğu duyuru üzerinden Aday İşlemleri Sisteminden 2017 LYS sonuç belgelerine erişim sağlayabilmekte. 

    Öğrencilerin en çok memnun olduğu ilk 20 Üniversite!

    2017 LYS sonuçları nasıl öğrenilebilir?

    Öğrenciler 2017 LYS sonuçlarını öğrenmek için Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. Kimlik / Y.U Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak, 2017 LYS sonuçlarını görüntüleyebilmekte. 

    Üniversitelerin Tanıtım Günleri Ne Zaman?

    2017 LYS sonuçları nasıl öğrenilebilir?

    ÖSYM’nin yapacağı sınav sonuç duyurusunun ardından öğrenciler Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. Kimlik / Y.U Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak, 2017 LYS sonuçlarını öğrenebilecek.

    2017 üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?

    2017 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler elde ettikleri başarı sıralarına göre 18-26 Temmuz tarihleri aralığında üniversite/bölüm tercihi işlemlerini gerçekleştirebilecek. Uzmanlar bu noktada öğrencilerin bol bol araştırma yapmalarını tavsiye etmekte.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenciler LYS sonuçlarını uzmanlarla değerlendirecek

    Bu yıl öğrencilerin kullanımına açılan CNN Türk Uzmanına Sor sistemi üzerinden öğrenciler merak ettiklerini ücretsiz olarak uzmanlara yöneltiyorlar. Yıl içerisinde binlerce öğrencinin kullandığı Uzmanına Sor sisteminin LYS sonuçlarının açıklanması ile beraber, öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde kullanılması beklenmekte. Öğrenciler 2017 LYS sonuçlarına göre elde ettikleri başarı sıralarını, uzmanlar ile değerlendirerek, kazanabilecekleri bölüm ve üniversiteleri uzmanlar ile online bir şekilde konuşabilecek. Uzmanına Sor sistemine giriş yapmak için TIKLAYINIZ.

    Uzmanların 2017 LYS sonuç tavsiyeleri

    Uzmanlar öğrencileri uyarıyor. 2017 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin hedefledikleri bölüm ve üniversiteler hakkında bol bol araştırmalar yapmalarını tavsiye eden uzmanlar, öğrencileri yanlış tercihlerde bulunmamaları konusunda uyarıyorlar.

    Hatalı tercihler yıl kaybettiriyor

    Tercihlerinde hata yapan öğrenciler, ya bir yıllık emeklerini kaybetmekte, ya da istemedikleri üniversite veya bölümde eğitimlerini sürdürmekte. Bu noktada uzmanlar öğrencileri yapacakları tercihler konusunda uyarıyor.