hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017-ÖSYS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu'nın paylaşılacağı tarih belli oldu mu?

    2017-ÖSYS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunın paylaşılacağı tarih belli oldu mu
    expand

    Üniversiteli olma yolunda ilerleyen öğrenciler için uzun maratonun tamamlanmasına artık sayılı günler kaldı. 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın ardından öğrencilerin sınav maratonu tamamlanmış olacak. Öğrenciler sınavların ardından elde edeceklere puanlara göre tercih edebilecekleri üniversite ve bölümleri inceleyebilecekleri 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için önemli gelişmeler yaşanmakta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan son Lisans Yerleştirme Sınavları’nın ardından öğrenciler için sınav maratonu tamamlanmış olacak. Sınav maratonunun tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler için tercih dönemi başlayacak. Öğrencilerin tercih döneminde en yoğun şekilde kullandıkları kılavuzlardan biri olan 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu için önemli bir gelişme yaşanmakta.

    ÖSYM’nin üniversite rektörlüklerine gönderdiği belgeye göre kılavuzun tahmini açıklanma tarihi belli oldu. Açıklamada yer alan ifadelere göre 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için son aşamaya gelindiği belirtilmekte. Kılavuzun planlanan paylaşım tarihi ise 20 Haziran 2017. Buna göre belirtilen tarihlerde 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu’nun ÖSYM’nin resmi internet sitesinden paylaşılması beklenmekte.

    Tahmini LYS Puanınızı Hesaplayın

    Binlerce öğrencinin katıldığı LYS’nin ardından öğrenciler elde edeceklere tahmini netlere göre LYS puanlarını hesaplamakta. Üniversite Tercih Merkezi ve CNN Türk işbirliği ile geliştirilen puan hesaplama motoru öğrencilerin hizmetine açıldı. Geçtiğimiz YGS’nin ardından yapılan testlere göre Üniversite Tercih Merkezi’nin geliştirmiş olduğu puan hesaplama motoru ile öğrencilerin gerçek YGS sonuçları arasında ortalama 2-5 puan arasında fark bulunmaktaydı. Öğrencilerin ilk günden beri yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği LYS puan hesaplama motoruna ulaşmak için TIKLAYINIZ.