hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyoloji bölümü hakkında bilinmesi gerekenler

    Sosyoloji bölümü hakkında bilinmesi gerekenler
    expand

    Sosyoloji bölümünü düşünen adayların, bölümle ilgili merak ettiği ' Sosyoloji bölümü çalışma alanları ' , ' Sosyoloji bölümü kontenjanları ', ' Sosyoloji bölümü iş imkanları ', ' Sosyoloji bölümü nasıl? ', ' Sosyoloji bölümü taban puanları ' gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz. İşte Sosyoloji bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gereken, önemli bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyoloji programından mezun olan öğrenciler, kamuda Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi alanlarda çalışabilmektedir. Bunun dışında özel sektörde şirketlerde, hastanelerde iş imkânı bulabilmektedirler.

    Alanın sağlamış olduğu mezun sayısı oldukça fazladır, bu sebeple öğrencilerin, özel sektör alanında daha kolay iş bulabilmeleri için, kişisel gelişimlerine önem vermeleri, diğer öğrencilerden kendilerini ayırabilecek özelliklere sahip olmaları gerekmektedir.

    Öğrencilerin en çok memnun olduğu ilk 20 Üniversite!

    Programın Amacı

    Sosyoloji bölümünün amacı, daha iyi toplumsal bir yaşam için, toplum içerisinde yaşanan düzensizlikleri inceler ve bunlara çözüm üretmeyi amaçlayan, alanında donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programı kazanan ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren Sosyoloji öğrencileri, Felsefe, Psikoloji, Halkla İlişkiler, Sosyoloji gibi alanlarda eğitim dersleri görmektedir.

    Adaylarda olması gereken nitelikler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyoloji bölümünü düşünen adayların, sabırlı, iletişimi kuvvetli, psikoloji ve felsefe alanına ilgili öğrencilerden oluşması gerekmektedir. Alan öğrencilerin daha kolay iş bulabilmeleri adına, kişisel gelişimlerini sağlamaları gerekmektedir.

    En Girişimci Ve Yenilikçi Üniversiteler

    Sosyoloji programı kaç kez tercih listesine yazıldı?

    Sosyoloji programı 2014 verilerine göre, TM-3 puan türünden öğrenci kabul eden, 154 programda bulunan lisans programıdır. Geçtiğimiz yıl alana ayrılan kontenjan sayısı 6 Bin 120’idi, ayrılan kontenjanın ilk yerleştirme sonucunda 5 bin 856 öğrenci alana yerleşmiştir.

    Sosyoloji programı geçtiğimiz yıl ÖSYM’nin sunmuş olduğu verilere göre, bu alanda eğitim veren tüm üniversiteler baz alınarak hesaplandığında 100 bin 336’kez tercih listesine yazılmıştır.

    Öğrenci gözünden öğrenci evinde yaşamak

    En çok tercih listesine yazılan üniversite

    Sosyoloji bölümünde, en çok tercih listesine yazılan üniversite, 5 bin 615 kere tercih listesine yazılan Dokuz Eylül Üniversitesi olmuştur.

    Sosyoloji Bölümü Hakkında Merak Edilenleri Sorun

    Sosyoloji ve diğer bölümler hakkında öğrenciler merak ettikleri her şeyi, CNN Türk uzmanına sor sayfasından, ücretsiz olarak uzman rehberlere sorabilmekte.Sende CNN Türk Uzmanına sor sisteminden üniversiteler, bölümler, taban puanlar, kontenjanlar, tercih sıralamaları gibi konularda detaylı bilgi alabilirsin. Uzmanına sor sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ.