hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hepimiz Filistinliyiz" mitingi 18 Ocak'ta

    Hepimiz Filistinliyiz mitingi 18 Ocakta
    expand

    Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, MAZLUMDER ve Anadolu Gençlik Derneği, 18 Ocak Pazar günü Sıhhiye Meydanı'nda, "Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz" mitingi düzenleyecek.

    Mitingin çağırıcısı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, Memur-Sen Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı yaptı.

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, "İnsanlığın ve sözün bittiği yerin eyleme dönüşeceğini" söyledi.

    Ankara'da yüzlerce örgütün katılımıyla gerçekleştirilecek mitingde, güçlü bir ses olmayı amaçladıklarını vurgulayan Gündoğdu, Ankara'dan çıkan güzel sesler olduğunu ama atılması gereken adımların atılmadığını öne sürdü. Gündoğdu, bu mitingle bu adımların atılmasını hızlandırmak istediklerini kaydetti.

    İsrail Büyükelçisi'nin "İstenmeyen adam" ilan edilerek Türkiye'den gönderilmesinde ısrar ettiklerini belirten Ahmet Gündoğdu, İsrail ile yapılan anlaşmaların sona erdirilmesi, Türkiye'nin hava sahasının İsrail'e kapatılması, İsrailli pilotlara Türkiye'de eğitim verilmemesi ve bu ülke mallarının tüketilmemesi çağrısında bulundu.

    Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, "Akan kan durana kadar her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz. Sıhhiye Meydanı'ndan çıkacak ses insanlık onurunu kurtarmanın sesi olacaktır" dedi.

    Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da Filistin meselesinin sadece orada yaşayanların ya da Arapların sorunu olmadığını söyledi. Filistinde bir insanlık, haysiyet ve vicdan davası yaşandığını vurgulayan Uslu, insanlık vicdanını temsil eden sivil toplum örgütleri olarak bu tür gelişmelere sessiz kalmalarının mümkün olmadığını dile getirdi.

    MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu ise insanlığın mı yoksa İsrail vahşetinin mi kazanacağını göstermek için 18 Ocak Pazar günü Ankara'da bir araya geleceklerini söyledi.

    Bu mitinglerin boşuna olmadığını ifade eden Gergerlioğlu, Filistin halkının bu görüntüleri izleyerek, büyük moral desteği bulduğunu anlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow