hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Türk gücü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Almanya-Türkiye ilişkileri bu günlerde gergin ama Alman kamuoyu Türkiye'nin potansiyelini daha iyi anlasın diye çalışanlar var. Onlar Almanya'daki Türk girişimciler. Avrupa Türk İşadamları Derneği'nin düzenlediği Türk-Alman ekonomi günü altıncı kez gerçekleşti. Bu yıl gündemde kadınlar ve Türk markaları vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    500 bin kişilik istihdam ve yıllık 55 milyar Euro ciro. Bunlar, 100 bin Türk girişimcinin Alman ekonomisine katkısına dair rakamlar. 6. Türk-Alman ekonomi günü Düsseldorf'ta gerçekleşti.
    Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin düzenlediği etkinliğin gündeminde bu yıl kadın yöneticiler, şirketlerin sosyal medya kullanımı ve Almanya'dan dünyaya açılan Türk markaları vardı.

    Almanyada Türk gücü

    Etkinliğe katılanlar, alanlarında dünya lideri olan kimya ve teknoloji firmalarını gezdi, iş adamlarından yatırımlarla ilgili bilgi aldı. Türk girişimciler, iki ülke arasında, finanstan turizme, iletişimden gıdaya kadar farklı sektörlerde 32 milyar Euro'dan fazla işlem hacmi yaratıyor
    Tek hedef bu değil. Türkiye- Almanya arasında sosyal ve ticari bir köprü kurmak, genç girişimcileri sektöre kazandırmak ve on yıllardır parçası oldukları Almanya'ya, Türkiye'nin potansiyelini daha iyi anlatmak istiyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow