hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte dünyanın en pahalı kentleri

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünyanın en pahalı kentleri belli oldu. Bir insan kaynakları şirketinin "yaşam maliyeti" araştırmasına göre, 2018'de dünyanın en pahalı kenti Hong Kong, en ucuzu ise Taşkent oldu. İstanbul ise listede geçen yıla göre geriledi, yani ucuzladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hong Kong dünyanın pahalısı, Taşkent en ucuzu oldu. Araştırmayı insan kaynakları yönetim danışmanlığı şirketi Mercer yaptı. 5 kıtada 209 şehirde konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası ve eğlence dahil olmak üzere 200'den fazla kalemin karşılaştırmalı maliyetleri hesaplandı. Araştırmanın 2018 sonuçlarına göre dünyanın en pahalı şehri Hong Kong oldu. Hong Kong'u Tokyo, Zürih, Singapur ve Seul takip etti. Yani dünyanın en pahalı beş şehrinden dördü Asya'da yer alıyor.

    Geçtiğimiz yılın birincisi Angola'nın başkenti Luanda ise bu yıl 6. sırada. Listenin ilk 10 sırasında iki Avrupa şehri var. Zürih Avrupa'nın en pahalısı olurken, Bern 10. sırada. İstanbul ise geçtiğimiz yıla göre 21 basamak geriledi, yani ucuzladı. İstanbul listenin 163. sırasında.

    New York 2017'ye göre dört basamak gerileyerek 13. sıraya inse de Amerika Birleşik Devletleri'nin en pahalı şehri unvanını korudu. Listede San Francisco 28., Los Angeles  35. sırada bulunuyor.

    Kanada'nın birçok şehri sıralamada gerilese de yaşam maliyeti konusunda ülkenin pahalı şehri olan Toronto, göçmen konut kiralama maliyetlerindeki artış nedeniyle 10 sıra birden yükselerek 109. sıraya yerleşti.

    Araştırmaya göre, dünyanın en ucuz şehri ise Özbekistan'ın başkenti Taşkent.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow