hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Artık selfie için ellerinize ihtiyacınız yok!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Intel'in global olarak düzenlediği ve herkesi giyilebilir teknolojiler için fikir ve proje üretmeye davet ettiği "Make It Wearable Yarışması"nın kazananı Nixie oldu. Selfie (özçekim) kavramını baştan yaratan Nixie 500 bin dolarlık büyük ödülü kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Intel'in giyilebilir teknolojiler alanında yenilikçiliği teşvik etmek ve bu alanda yeni deneyimler yaratılmasına destek olmak için "Make It Wearable" adı altında global olarak düzenlediği yarışmanın sonuçları açıklandı.

    Yarışmada birinciliği kazanan, Intel'in Edison geliştirici platformu kullanarak üretilen Nixie, inanılmaz özellikleriyle özçekim kavramını baştan yaratıyor.

    VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

    Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, "Intel, 'Make It Wearable' yarışması ile teknolojik inovasyondaki liderliğini gösteriyor. Intel'in desteğiyle burada ortaya çıkan yeni icatlar kendi alanlarında çığır açıyorlar. Intel Türkiye olarak gelişen teknolojinin ülkemizde hızla yayılmasına destek veriyoruz ve önümüzdeki senelerde Türkiye'den de birinciler çıkartmak istiyoruz. Özellikle bu sene içinde İstanbul'da açtığımız Intel Ar-Ge Merkezi, Türkiye'den de yenilikçi ürünlerin çıkması için çok büyük bir fırsat sunuyor. Intel Türkiye olarak Intel Quark teknolojisine dayanan Intel Edison platformu gibi çözümlerimiz üzerinde kendi ülkemizdeki gençlerimizin ve girişimcilerimizin geliştireceği teknolojileri heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.  

    Artık özçekim için kamerayı tutmanıza gerek yok

    "Make It Wearable" yarışmasının kazananı Nixie, bileğinize takabildiğiniz ve fotoğraf çekmek istediğinizde havalanıp, fotoğraf çektikten sonra da kendi kendine geri dönebilen çok özel bir giyilebilir kamera. Önceden geliştirdikleri uçan kamera fikrini bir adım daha ileriye götüren proje ekibi, Intel Edison geliştirici platformunu kullanarak Nixie'yi bir giyilebilir cihaz haline getirdi.

    Nixie'nin havalanarak kullanıcıyı uzaktan izleyebilen kamerası sayesinde tüm kullanıcılar artık bir iskeleden denize atlarken, yolda yürürken ya da bir araç kullanırken en mükemmel açıdan özçekim yapabilme rahatlığına kavuşuyorlar. Nixie, fotoğraf çekimi sırasında hareketi durdurmaya ya da makinenin odağını ayarlamaya gerek duyulmadan en iyi görüntüyü elde edebiliyor.

    Özellikleriyle özçekim konusunda çığır açan Nixie, "Make It Wearable" yarışmasını kazanarak 500 bin dolarlık büyük ödülün sahibi oldu.

    Open Bionics

    Yarışmanın ikincisi ise 3 boyutlu yazıcı teknolojisini kullanarak uzuv kaybı yaşamış insanlar için kişiselleştirilmiş protezler üreten Open Bionics isimli proje oldu.

    Artık selfie için ellerinize ihtiyacınız yok

    200 bin dolar ödül alan Open Bionics, ampute bireylerin protez ihtiyaçlarını bugüne kadarki en işlevsel ve tasarruflu şekilde karşılamalarına imkân veriyor.

    ProGlove

    "Make It Wearable"'ın üçüncüsü ise ProGlove isimli akıllı eldiven oldu.

    Artık selfie için ellerinize ihtiyacınız yok

    100 bin dolar ödül kazanan proje, beden gücü kullanılan işlerdeki insan hatalarını sıfıra indirmek ve işçilerin iş kazası geçirmelerini engellemeye yardımcı olmak için tasarlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow