hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk kirazı Çin yolunda

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Bu yıl kiraz bol. Kiraz denilince akla ilk gelen yerde, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, rekolte geçen yıla oranla yüzde 20 arttı. Her yıl ürünün büyük bölümü Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Bu yıl, kirazın bir alıcısı daha olabilir; Çin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin en önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde ilk hasat yapıldı. Bu yıl verim yüzde 20 arttı. Beklendiği gibi olursa, bu yıl kiraz rekoltesi, 60 bin tonu bulacak.

    İhracat,, üretici için daha fazla kazanç demek. Bu yüzden Kemalpaşalı üretici, hasadı kısa süre sonra başlayacak olan 'napolyon' cinsi kirazı bekliyor. Raf ömrü uzun olan, en kaliteli kiraz durumundaki napolyon kiraz, en çok Rusya ile Avrupa ülkelerine satılıyor. Avrupa ve Rusya'nın yanı sıra, Türk kirazı yeni bir pazara girme arifesinde; Çin pazarı.

    Türkiye ile Çin arasında yaş sebze meyve alımı için yapılan protokol doğrultusunda Çin'den bir heyet Manisa'ya geldi. Alaşehir ilçesindeki kiraz bahçelerinde ve soğuk hava depolarında inceleme yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow