hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 yılda 1 trilyon dolar büyüdü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    E-ticaret pazarı dünyada son 1 yılda tam 1 trilyon dolar büyüdü. Türkiye'deki rakamlar ise 20 milyar dolara yükseldi. TÜSİAD bu hızlı grafiği mercek altına aldı ve özel bir rapor hazırladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-ticaretin dünyadaki ve Türkiye'deki yerini tespit etmek ve gelişmesi için uygun stratejileri belirlemek adına TÜSİAD 'Dijitalleşen pazarın odak noktası: e-ticaret' raporu yayımladı. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Media Markt CEO'su Yenal Gökyıldırım ve GittiGidiyor.com CEO'su Öğet Kantarcı e-ticaret hakkında görüşlerini paylaştı.

    Rapora göre e-ticaret sadece 2016'da 1 trilyon dolar büyüdü. Türkiye'de ise bu rakam 20 milyar dolar oldu. Uzmanlar Türkiye daha yolun başında diyor ve çözülmesi gereken sorunların başında algı, altyapı ve tedarik sıkıntılarının olduğu belirtiyor.

    TÜSİAD'ın raporuna göre Türkiye'de klasik perakendede mobil kullanım ikiye katlandı. Raporda e-ticaretin daha hızlı gelişebilmesi, yayılması için kobi ve küçük ölçekli şirketlerin de e-ticarete girmesi öneriliyor.

    Yapılan araştırmalarda tüketicinin e-ticaret üzerinde yaptığı alımlarda tek bir kayanağa bağlı kalmadığı sonucu çıkıyor.

    E-ticaretin lokomotifi ise genç nüfus.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow