hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babacan Merkez'e destek verdi, istifa söylentisini yalanladı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı istifa mı edecek? Başçı'nın Ankara'daki Merkez Bankası lojmanlarından taşınmasıyla birlikte artan söylentilere Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan yanıt geldi. Babacan "her söylentiye inanmayın" dedi, faiz ve büyüme tartışmaları konusunda bir kez daha Merkez'e destek mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın lojmanından taşınması üzerine istifa ettiği söylentileri hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine, "Ben derim ki, hiçbir söylentiye kulak asmayın. Ve bilgileri sağlam kaynaklardan alın. Gerçekten ilgili ve bilgili olanlardan alın" yanıtını verdi.

    İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın ardından düzünlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan'a, "Son dönemdeki siyasi söylemlerin, özellikle Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ve güvenilirliği konusunda tartışmaları gündeme getirmeye başladı. Siz ne düşünüyorsunuz acaba? Şu anda bağımsızlık üzerinde ciddi bir gölge var mı acaba?" sorusu yöneltildi. Babacan bu soruya, "Aslında dün de bu soru yöneltilmişti. Dolayısıyla, kopyala-yapıştır yapabilirsiniz dün söylediğimden" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

    Dolar nereye gidiyor? 

    "HİÇBİR SÖYLENTİYE KULAK ASMAYIN"
    Ali Babacan, bir gazetecinin, "Merkez Bankası Başkanı'nın lojmanından taşınması üzerine istifa söylentileri var. Siz de 3 gündür bir aradasınız. Nasıl değerlendireceksiniz bu söylentiyi?" sorusunu ise "Ben derim ki, hiçbir söylentiye kulak asmayın. Ve bilgileri sağlam kaynaklardan alın. Gerçekten ilgili ve bilgili olanlardan alın" diye cevapladı.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    55 yıldır uyumuyor! 

    "Kod Adı: K.O.Z." 3 gün sonra vizyonda

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow