hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borcumuzu kaç taksitle yapılandıralım?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Milyonlarca vatandaşın kredi kartı ve tüketici kredisi borcunu 72 aya kadar taksite böldürüp ödemesinin önü açıldı. Böylece birikmiş borç 6 yıla yayılacak ve küçük taksitlerle eritilecek. Peki borcu 72 aya yapılandırmalı mı yapılandırmamalı mı? Kredi kartı borcu mu, tüketici kredisi borcu mu? Hangi borcu öncelikle kapatalım? Bu soruların yanıtını Posta yazarı ve FODER Başkanı Özlem Denizmen, CNN TÜRK yayınında verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılandırmanın nefes alma ihtiyacı içerisinde olanlar için yapılmış birşey olduğunun altını çizen Denizmen, şunları söyledi:

    "Borcu aylık ödeyebilenler üzerine ekstra faiz yükü almasına gerek yok.

    Bankayı arayın, ne kadar borç kaldı, bunun ne kadarı ana para, ne kadarı faiz öğrenin. Bankalar zaten bizden önce faizi topluyorlar. O yüzden zaten faiz ödediyseniz, rahatladıysanız bir daha faiz yükü altına girmeye gerek yok.

    72 ay yapılandırdığınızda kimse bedava para vermiyor.

    Bana 'Aylık 2 bin lira ödüyordum, şimdi 800'e düşüyormuş, hemen yapılandırayım mı' diye sordular. Bankayı arayıp sormasını söyledim. Bir buldu ki 26 bin lira ekstra faiz ödeyecekmiş.

    Tıkanmış olanlar için çok iyi bir fırsat ama daha az ödeyeyim bana para kalsın diyenler bir daha düşünsün.

    Kredi kartı mı tüketici kredisi mi?

    Öncelikle herkes kredi kartı borcunu kapatsın. Kredi kartı borçlanma aracı değildir, ödeme aracıdır.

    Kredi kartını ve tüketici kredisini yapılandırırken 2 ayrı faiz uygulanacak. Çünkü kredi kartı faizleri yüksek. Kredi kartı faizleri diyelim yüzde 25 civarında senelik. Kredi faizleri de diyelim senelik yüzde 16-17 civarında. Şimdi yüzde 25 mi ödemek istersiniz yüzde 16-17 mi?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow