hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhtiyaç sahiplerine "Destek Market"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    "Destek Market"ten alışveriş yapanlar yalnızca ihtiyaç sahipleri. "Destek" dediği de, onlara verilen karta yüklenen kredi miktarı. Kaymakamlıklar, belediyeler ve muhtarlıkların aracılığı ile ihtiyaç sahipleri belirleniyor. Kimine 100 puanlık destek sağlanıyor. Kimine 200. Marketteki her gıdaya farklı bir puan veriliyor. CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut'un haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Destek Market"ten alışveriş yapanlar yalnızca ihtiyaç sahipleri. "Destek" dediği de, onlara verilen karta yüklenen kredi miktarı. Kaymakamlıklar, belediyeler ve muhtarlıkların aracılığı ile ihtiyaç sahipleri belirleniyor. Kimine 100 puanlık destek sağlanıyor. Kimine 200. Marketteki her gıdaya farklı bir puan veriliyor.

    Peki alış verişler nasıl gerçekleşiyor?

    Temel İhtiyaç Derneği Gene lMüdürü Nil Tibukoğlu Yurdakul sistemi, "Biz kaymakamlıklarla ve muhatarlıklarla birlikte yürüttüğümüz insan kaynakları departmanızmın yürüttüğü çalışmayla ihtiyaç sahipleri belirleniyor ve ihtiyaç sahibinin TC kimlik nosuna bir kredi tanımlanıyor. Bu ihtiyaç sahibinin gelir durumuna göre kredi rakamı belirleniyor. Genelde de bu bir ailenin iki üç ay gıdasını karşılayacak bir kredi oluyor buradan puanlarına karşılık bir alış veriş yapabiliyorlar." sözleriyle anlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow