hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte emekli promosyonu şartları ve ödeme tarihi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Emeklilere promosyon ödemesi mart ayında başlıyor. Maaşa göre 300 lira ila 450 lira asında ödeme yapılacak. Ancak emeklilerin bu parayı alabilmesi bazı şartlara bağlı. Onlar, "Faturalar için ödeme talimatı kredi kartı kullanımı gibi şartlar kalksın" diyor. Sinem Yöndem'in haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekliler promosyon ödemelerini bankalardan mart ayı itibariyle alacaklar. Sosyal Güvenlik Kurumu, bankalarla emeklilere promosyon ödemesi anlaşmasını imzaladı. Bankalar protokoldeki şartlara uygun olarak ödemeleri yapacaklar. Türkiye Bankalar Birliği konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Üç yıllık dönem için aylık maaşı bin TL'ye kadar olan emeklilere en az üçyüz TL, bin-2 bin TL aralığında olanlara en az 375 lira ve 2 bin lira üzerinde olanlara en az 450 TL ödenecek. Ödemeler peşin yapılacak.

    İşte emekli promosyonu şartları ve ödeme tarihi

    Emekli promosyonu şartları neler?

    Ancak emeklilerin promosyon alabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. O şartlardan biri bankaya ödeme talimatı vermek. Yani emekliler internet bankacılığını kullanacak ve fatura için ödeme talimatı verecek. Promosyon isteyen emeklilerden, kredili mevduat hesabı veya kredi kartı ürünlerinden biri de isteniyor. Bankalar müşteri lehine olacak şekilde protokolde belirlenen şartları değiştirebilecek ya da daha yüksek promosyon verebilecek. Bu konuda serbest olacaklar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi gözler bankalarda. Çünkü emekliler 300-400 TL almak için konulan şartları ağır buluyor. Bankalardan bu şartların kaldırılmasını talep ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow