hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte yeni 'açlık ve yoksulluk sınırı'

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türk-İş tarafından her ay yapılan araştırma tamamlandı, açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belirlendi. Dört kişilik bir ailenin Nisan ayında, 'açlık sınırı' bin 518 lira, 'yoksulluk' sınırı ise 4 bin 944 lira olarak açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk- İş tarafından her ay düzenli olarak yapılan 'açlık ve yoksulluk sınırı' araştırmasının Nisan ayı sonuçları açıklandı.

    Araştırmaya göre, Nisan'da 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden tutar yani 'açlık sınırı' bin 518 lira olarak hesaplandı.
    Bu tutar bir önceki yılın aynı ayında bin 386 lira 97 kuruş olarak belirlenmişti.

    Araştırmada yine 4 kişilik bir ailenin 'yoksulluk sınırı'nı tanımlayan, gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı da bir önceki yılın Nisan ayına göre yaklaşık 426 lira artışla 4 bin 944 lira 63 kuruş oldu.

    Bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin bin 899 lira 3 kuruş olarak hesaplandığı Türk- İş araştırmasında, gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış da yüzde 9,45 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow