hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan hakkındaki sorusuna Kalın yanıt verdi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin bir çok soruya yanıt verdi. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dolar bozdurma çağrısını yaptığı gün hesabındaki tüm dövizleri TL'ye çevirdiğini söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dolar bozdurma çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 200 bin dolarını bozdurup bozdurmadığını sormuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'la ilgili sözlerine yanıt veren Kalın, "Cumhurbaşkanımız bu çağrıyı yaptığı gün itibarıyla hesabındaki bütün dövizleri Türk lirasına çevirmiştir. Bunun aksini beklemek, hatta düşünmek bile abesle iştigaldir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan böyle bir kampanyayı başlatacak ve kendisi bunun içinde olmayacak, yani insanlara 'yapın' dediği bir şeyi kendisi yapmayacak, böyle bir şey söz konusu dahi değil. Bu kampanyada Cumhurbaşkanımız da vatandaşlarımızla, iş adamlarımızla, kurumlarımızla Türk lirasına, milli paramıza sahip çıkmıştır" dedi.

    Başika kampıyla ilgili olarak sorulan soruya da yanıt veren İbrahim Kalın şunları söyledi: "Başika Kampı'yla ilgili Irak makamlarıyla yürüttüğümüz müzakereler devam ediyor. Kampımız orada DEAŞ'la mücadele kapsamında Iraklılara yardımcı olmaya, destek vermeye devam ediyor. Statüsünün bir hukuki çerçeveye kavuşturulması konusunda bir kağıt alışverişi var, şu anda müzakereler devam ediyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow