hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Şimşek yabancı yatırımcılara bilgi verdi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ekonomi yönetimi, darbe girişimi ve ardından alınan olağanüstü hal kararının yabancı yatırımcıları korkutmaması için harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir hafta içinde ikinci kez telekonferansla yatarımcılara ekonomi politikalarında bir değişim olmayacağını, ekonominin temellerinin sağlam olduğunu anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıları sakinleştirmek için çalışmalara devam ediyor.

    Dünyanın en büyük banka ve yatırım fonlarının ortaklaşa organize ettikleri bir telekonferansla yatırımcılara seslenen Şimşek, OHAL uygulamasının iş dünyası üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını vurguladı.

    "Hükümetimizin piyasa ekonomisine olan bağlılığı sürmektedir" diyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, darbe girişiminin ekonomi üzerindeki etkisinin sınırlı ve kısa süreli olmasını beklediklerini vurguladı.

    Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Credit Suisse ve BGC Partners'in ortaklaşa düzenlediği telekonferansta reformların kararlılıkla uygulanacağını ısrarla vurguladı.

    İlk çeyrekteki yüzde 4,8'lik büyümeyi hatırlatan Şimşek, ikinci çeyrekte büyüme biraz zayıflasa da gerçekleşme yine de güçlü olacağını aktardı. Şimşek, "Büyümede farklı bir trend olursa gerekli önlemleri alarak bu duruma müdahale edecek mali imkanlarımız var" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşlarını en iyi şekilde bilgilendirmek için gerekli temasların yapıldığını da açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow