hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal medya ile nasıl zengin olunur?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Artık sosyal medya bir eğlence aracı değil, aynı zamanda bir meslek kollarını yaratmaya başladı. Kendi mesleğini bırakıp bloggerlik yapanlar da var, markalarla sosyal medya ünlülerini buluşturan ajanslar da. Dijital Topuklar Zirvesi, sanal dünyanın öne çıkan isimlerini biraraya getirdi. Onlar anlattı, "Ben de yapabilirim, nereden başlayabilirim" diyenler dinledi. (Haber: Sinem Yöndem - Kameraman: Halil Kahraman)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elimizden düşmeyen akıllı telefonlar ve çağın yeni bağımlılığı sosyal medya... Zaman zaman televizyonun da ötesine geçiyor, kendi ünlülerini yaratıyor, bir meslek dalına dönüşüyor.

    Sanal dünyaya damga vuran kadınları buluşturan Dijital Topuklar Zirvesi büyük ilgi gördü.

    Konuşmaların dinleyenlerin aklında şu soru vardı: Ben de yapabilir miyim? Modanın Google'ı olarak bilinen Vitringez.com'un kurucusu Natali Yeşilbahar'a göre, internette herkes için fırsat var, deniz daha bitmedi.

    "İşe başlamadan önce mutlaka araştırma yapın, ihtiyaç var mı bu çok önemli. Araştırmamızı yaptıktan sonra bize para verecek firmalara gittik. Bu çok önemli. Diyelim ki işi kurdunuz kime fatura keseceksiniz. Gittik onlara anlattık, bütçeniz ne dedik. Bize bir rakam verdiler. Hayalimizdeki rakam değildi ama yine de yaptık. Sonra gittik biz bunu yaptık dedik bir yerden başladık."

    Elif Tanverdi ise müzik ve seyahat bloggeri. Artık kendi mesleği olan mimarlığı bırakıp tamamen bu işe yönelmiş.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Blogger olayım diye yola çıkmadım. Sevdiğim şeyleri paylaşıyordum. Bir anda büyük ilgi gördü, takipçi sayısı arttı ve bu benim işim oldu."

    Peki markalar bu isimleri, hesapları nasıl seçiyor? İşte o noktada da dijital iletişim ajansları devreye giriyor.

    "Planlı çalışıyor mu? Bu çok önemli. Çok reklam paylaştıkları zaman takipçi anlayıp kaçıyor. Titiz olmaları gerek. Girişmcilik tarafında kadınları bekleyen çok fırsat var. İstediğiniz yerden istediğiniz yoğunlukta çalışabiliyorsunuz."

    Gerçekten binlerce liralık paylaşımlar var mı?

    Sosyal medyadan elde edilen kazançlar çok konuşuluyor.

    Fatmagül Güzel şöyle diyor:

    "500 binden fazla takipçili bir ünlü bir paylaşım için 40 bin TL istemişti. Ajansın iyi karar vermesi lazım. O paraya değip değmeyeceğine..."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow