hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vatanım Sensin dizi ihracatında rekora koşuyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Vatanım Sensin bugüne kadar Türk dizi ihracatında görülmemiş satış rakamlarına ulaştı. Vatanım Sensin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Doğan TV Uluslararası ve Kurumsal Strateji Grup Başkanı Özge Bulut Maraşlı, şu anda kataloglarında 100 dizi bulunduğunu ve Latin Amerika, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Asya’ya satış yaptıkları aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatanım Sensin; Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikâyesi. Şimdilerde bu hikâyeyi bütün dünya izlemeye hazırlanıyor, Kurtuluş Savaşı mücadelemizi milyonlarca izleyici bizimle birlikte soluksuz takip edecek.

    2006 yılında Kanal D’nin öncülüğünde başlayan yurt dışına dizi ihracatı, Vatanım Sensin ile büyük bir başarıya imza attı. Daha Türkiye’de yayına girmeden yoğun ilgi görüp yurtdışı satışları başlayan dizi 13. bölümüne bile gelmeden bugüne kadar Türk dizilerinin hiç görmediği yüksek satış rakamlarına ulaştı ve 50 ülkede satışı gerçekleşti.

    Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in başrollerini paylaştığı dizi başarısını sadece hikâyesi ile değil ünlü oyuncuları, yönetmenleri Yağmur ve Durul Taylan, yapım ekibinin ve yapımcısının yanı sıra Kanal D’nin markasından alıyor.

    Dünya Vatanım Sensin İzleyecek

    Vatanım Sensin, Amerika’dan Avrupa’ya Afrika’dan Asya’ya kadar geniş bir coğrafyadan yoğun talep görüyor ve büyük bir hızla girdiği ülke sayısını arttırıyor. Dünyanın onlarca ülkesinde ve onlarca farklı dille yayına girecek olan Vatanım Sensin heyecanla bekleniyor ve yayın için geri sayım başladı.
    Kanal D içerikleri bugüne kadar 147 ülkeye girmişken, Vatanım Sensin dizisinin yüksek performansıyla, Türk dizilerinin daha önce hiç girmediği topraklara da ilk defa adım atılıyor, bu gidişle Kanal D 2017 yılı sonu itibari ile yaklaşık 160 ülkeye ulaşmayı hedefliyor.

    Kanal D İlklerin Öncüsü

    Kanal D, dünyadaki büyük medyakuruluşlarının yaptığı gibi dijital platformlarına özel dizi yapımının önemini görerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. BluTV’ye özel olarak yapılan Masum dizisi Türkiye’de ve dünyada büyük yankı uyandırdı. Kanal D ilkleri gerçekleştirerek sektöre öncülük yapmaya devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından geçen yıl ilk kez düzenlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödül töreninde Doğan TV,
    “Görsel – İşitsel Hizmetler” kategorisinde birinci oldu. 

    Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre son 10 yılda küresel hizmet ihracatı iki katına çıkarak 4,9 trilyon dolar değerine ulaştı. Araştırmaya konu olan 500 firma 2015 yılında toplam 18,5 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdi. Bu rakam ülkemizin hizmet ihracatının yüzde 40'ına tekabül ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanal D, yurt dışı dizi ihracatı rakamlarına yaptığı katkıyla sadece ihracatı güçlendirmekle kalmıyor pek çok sektöre olumlu ekti sağlayıp ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor.

    Kanal D, öncülük ettiği yurt dışı dizi ihracatında artık sadece küresel bir oyuncu değil aynı zamanda bir oyun kurucu. En zengin kataloğa sahip olmasının da gücüyle bugüne, kadar sattığı yüzlerce diziyle dünyanın bildiği, tanıdığı ve tercih ettiği bir marka.

    Vatanım Sensin satışı hepimizin ortak başarısı

    Doğan Televizyon Grubu Uluslararası Satış ekibi, Kanal D’nin kataloğunda bulunan sayısız dizinin yanı sıra bugün seyrettiğimiz Vatanım Sensin, Hayat Şarkısı, Poyraz Karayel, Tatlı İntikam ve Bodrum Masalı gibi sevilen dizilerini dünyanın farklı ülkelerine ulaştırdı.

    2006’da Gümüş ile başlayıp, günümüze kadar 147 ülkeye satış yapan Doğan TV’nin Uluslararası ve Kurumsal Strateji Grup Başkanı Özge Bulut Maraşlı, “Bugüne kadar yaklaşık 117 bin 250 saatlik satış gerçekleştirdiklerini söylüyor. Şu anda kataloglarında 100 dizi bulunduğunu belirten ve Latin Amerika, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Asya’ya satış yaptıkları bilgisini veren Maraşlı, “Saydığım bölgelerde Türk dizilerine talep son 10 yılda ciddi artış gösterdi. Vatanım Sensin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel Türk dizilerinin yurtdışına ilk satıldığı yıllarda yine Kanal D’nin Bin Bir Gece dizisiyle yurt dışına ulaşmıştı. O diziden bu yana hepimizin çok değer verdiği bu ikiliyi yine ilk defa Vatanım Sensin dizisinde bir arada gördük. Bizim Türkiye’de gösterdiğimiz ilgi aynı şekilde yurt dışında da karşılığını buldu. Daha 13. bölümüne bile gelmemiş bir dizinin 50 ülkeye satışını yapmak bizim için çok büyük bir anlam ifade ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl katalogumuza eklenen yeni dizilerimizle Kanal D markasının gücünü daha çok gösterme fırsatımız oluyor. Bu yılın hedeflerine baktığımızda Uzakdoğu’ya daha da odaklanacağız. Format satışlarımızı da ön plana aldık. Örneğin Ben Bilmem Eşim Bilir’i her kıtada pek çok ülkeye sattık. Ama format satışında ülkemizin gidecek daha çok yolu var. Kanal D markasının ülkedeki bilinirliliğini uluslararası platforma taşımakta gösterdiğimiz başarıyı üstüne katarak devam ettireceğiz”.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow