hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yatırımcı ve girişimci buluştu, teknolojiyi konuştu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dünya hızla gelişiyor. Finans sektörü de teknolojiyle beraber hızlı bir yol alıyor. İşte tam da bu noktada İstanbul'da bir konferans düzenlendi. 'İstanbul Talks Fintech'. Konferansta finans sektörünün teknolojiyle nasıl yol aldığı ve nasıl yol alacağı konuşuldu, yatırımcı girişimciyle buluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Talks, farklı konular üzerinde toplantılar düzenleyen bir konferans serisi. Serinin bu seferki konusu Fintech'ti; finans ve teknoloji.

    Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen finansçıları geleceğin finansal teknolojilerini konuştu. Doğan TV Holding'in medya sponsoru olduğu İstanbul Talks Fintech konferasında yatırımcı ve girişimci biraradaydı.

    İstanbul Talks kurucu ortağı Tülin Sipahiler, "Amacımız, girişimci yatırımcı işini büyütmek isteyenler için her türlü fırsatların konuşuldugu pozitif konferanslar düzenlemek. Fintech en moda konulardan bir tanesi. Bankacılık sektörünün de gözünü çevirdiği bir konu oldu." diye konuştu.

    Bankacılıkta teknolojinin önemini fintech konferansının moderatörlüğünü yapan haber programcısı Emin Çapa ise "Önceden kimsenin aklı almazdı her şeyi telefondan teknoljiyle yapabileceğimiz ama şimdi öyle değil." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konferansa katılan yabancı yatırımcılar da Türkiye'deki fınans pazarına ilişkin değerlendirme yaptı. Onlardan biri Hintli yatırımcı Sheel Monhot, "Türkiye deki bankalar teknoloji açısından ileri seviyedeler. Fintech pazarı için önemli fırsatlar var. Ben bir yatırımcı olarak yeniliklere bakıyorum. Burada girişimcilerle buluştuk. Hangi girişimciye yatırım yaparız bunu değerlendiriyoruz." diye konuştu.

    Ertunç Tümen: Bu uzmanlık maalesef kıt

    AKPortföy varlık yönetimlerinden sorumlu genel müdür yardımcısı Ertunç Tümen de yatırım yönetimi hizmetlerinin yüksek kalitede geniş kitlelere sunulması anlamında teknolojinin önemli rolünden bahsetti.  Ertunç Tümen, konuşmasında şunları söyledi:

    "Dünyada milyonlarca insana yatırım yönetimi hizmeti sunulması ihtiyacı var. İnsanların tasarruflarını daha iyi yönetmeye, daha iyi portföyler kurmaya, daha düşük portföyler kurmaya ihtiyacı var. Ve bu portföylerin yönetiminde de portföy yöneticilerine ihtiyaç var. Bu uzmanlık maalesef kıt. Çok fazla sayıda değil. Türkiye'de 7 milyon emeklilik yatırımcısı var. 80 milyon nüfus var. Milyonlarca varlık sahibi müşteri var. Diğer tarafta da sadece 700 portföy yöneticisi var. 700 kişiyle milyonlarca insana hizmet verebilmemiz için teknolojiyi çok iyi kullanmamız lazım. Yatırım danışmanlığı, yatırım tavsiyesi hizmetlerini teknoloji ile paketleyip insanlara kolayca ulaştırılabilir bir hale getirmemiz lazım."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Ertunç Tümen: Bu uzmanlık maalesef kıt

    Onursal Yazar: Dünyadan 2-3 yıl gerideyiz ama...

    CFA Türkiye Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onursal Yazar, teknoloji ve finans değerlendirmesinde bulundu. Yazar, "Teknoloji ve finans, dünyada entegre olmaya başladı. Türkiye'de de bunu bir an evvel yakalamamız gerekiyor. Türkiye'deki finans şirketleri ve finans profesyonelleri, teknolojinin bütün olanaklarından faydalanmamız, kullanmamız gerekiyor. CFA Türkiye Derneği olarak çıkartacağımız en önemli sonuç, üyelerimiz, meslektaşlarımız hem de sermaye piyasaları için bu farkındalığı artırıp çağı yakalamak. Baktığımızda sadece 2-3 yıl gerideyiz. Ama bu kapanmayacak bir süre değil. Muhakkak yakalayacağız." dedi.


    Onursal Yazar'dan teknoloji ve finans değerlendirmesi

    Yatırım danışmanınız artık robotlar olacak

    Zek.ai'nin kurucusu Hakan Elmas da kurduğu yeni sistemi anlattı. Yatırım danışmanınızın olmadığı fakat robotun sizin yerinize otomatik olarak fon dağılımlarınızı değiştirdiği bir platform olduğunu söyleyen Elmas, "Yatırım tavsiyelerini oluşturken modelleri aslında insanlar oluşturuyor. Piyasaları insanlar takip ediyor. Fakat modeller insanlar tarafından beslenirken yatırımcılar robotlar tarafından tavsiye alıyorlar. Çünkü 7 milyon kişi karşısında call center ile çalışarak yatırım danışmanlığı hizmeti sağlıyor olmak çok zor. O yüzden de dijital teknolojileri kullanmak çok önemli. Biz "Zek.ai" altında hem bu dijital teknolojiyi hem de finansal mühendislik teknolojilerini bir araya getirdik. Şu an özel bir bankanın kuluçka evresindeyiz. Bu sene içerisinde o kuluçka evresini tamamladıktan sonra, yatırım fonları ve bireysel emeklilik tarafında bu hizmetleri vermeye başlayacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Yatırım danışmanınız artık robotlar olacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow