hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜSİAD "Bu Gençlikte İŞ Var" dedi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye'nin dört bir yanından 4 bine yakın genç, birbirinden yaratıcı iş fikirlerini, TÜSİAD'a gönderdi. "Bu gençlikte iş var" diyen TÜSİAD üyeleri bu fikirleri değerlendirdi, gençlere mentorlük etti, yapılan yarışmayla da kazanan 3 ekip belirlendi. Yarışmanın kazananı fizik tedaviyi akıllı hale getiren Boğaziçi Üniversiteli gençler oldu. Katılımcıların büyük kısmına da iş imkanı doğdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği "Bu gençlikte iş var" dedi, üniversite öğrencilerinin yaratıcı fikirlerini topladı.

    73 ilden 3706 öğrencinin 1426 iş fikrini gönderdiği yarışmada önce 12 yarı finalist ardından da 5 finalist belirlendi. Finale kalanlar, iş dünyasının önde gelen isimlerinin liderliğinde projelerini geliştirdi ve jüri karşısına çıktı. Yarışmanın kazananı, fizik tedavide doktorla hastayı sanal ortamda buluşturan Cihat Erbay, Berhudan Aslan, Mahmut Jiyan Aslan ve Safa Andaç oldu.

    İkinci olan ekip ise daha az kimyasal ve su ile çevreci ve ekonomik endüstriyel deri üretmeyi hedefleyen Halil Önder Özbaşak ve Şeyma Öztürk'ün oldu.

    Kışın aşırı buzlanmadan dolayı kopan ya da zarar gören elektrik hatları için çözüm üreten Serdar Atmaca ve Lütfullah Kıcık ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

    "Bu gençlikte iş var" yarışması sonrası gençler para ödüllerinin yanısıra, iş imkanlarının da kapısını aralamış oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow