hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2015-2016 sezonu şampiyonu Beşiktaş

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında evinde Osmanlıspor'u 3 - 1 mağlup eden Beşiktaş, ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Siyah-beyazlılar 7 yıl aradan sonra 14. şampiyonluğuna ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara şampiyonluğu getiren golleri 21 ve 24. dakikalarda Marcelo ile 48. dakikada Mario Gomez kaydetti. Osmanlıspor'un tek golü ise 74. dakikada Pierre Webo'dan geldi.

    Bu galibiyetle puanını 79'a yükselten Beşiktaş, son haftaya girilirken şampiyonluğunu ilan etti. Osmanlıspor ise 49 puanla 5. sırada kaldı.

    GOMEZ'DEN TARİHİ GOL

    28 gole ulaşan Siyah-beyazlı takımın Alman golcüsü Mario Gomez, Beşiktaş kulüp tarihinin bir sezonda resmi maçlarda en çok gol atan yabancı oyuncusu rekorunun sahibi oldu.

    FİKRET ORMAN'IN İLK ŞAMPİYONLUĞU

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Beşiktaş Kulübü'nün yapılacak olağan seçimli genel kurulunda tek aday olarak giren Orman, üçüncü dönemine şampiyonlukla başlıyor.

    ŞENOL GÜNEŞ'İN TARİHİ GÜNÜ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk futbolunun en tecrübeli teknik direktörlerinden Şenol Güneş, Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğu Beşiktaş ile yaşadı. Teknik direktörlük kariyerine 1988-1989 sezonunda Trazonspor ile başlayan 63 yaşındaki Güneş, Türkiye'nin en üst düzey liginde bordo-mavili takımın yanı sıra Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdı. Siyah-beyazlı ekibin şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde tecrübeli teknik adamın, uzun kariyerindeki şampiyonluk hasreti sona erdi.

    İLK KEZ KUPAYI KALDIRACAKLAR

    Beşiktaş'ta futbolcuların neredeyse tamamı ligi zirvede tamamlamaları halinde Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk kupasını kaldıracak. Siyah-beyazlı ekibin 2008-2009 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun kadrosunda bulunan Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm futbolcular, kariyerlerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğu madalyasını alacak.

    6. KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE

    Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. Siyah-beyazlı takım, 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı. Beşiktaş, 6 sezon aradan sonra Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda boy gösterecek.

    KASASI DOLACAK

    Beşiktaş, önemli miktarda para ödülünü kasasına koyacak. Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primleri kazanan siyah-beyazlı takım, ayrıca kazanacağı şampiyonluk ve toplamda ulaştığı şampiyonluk sayısına göre de prim elde edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için UEFA'dan gelir kazanacak olan Beşiktaş, lisanslı ürün satışlarıyla birlikte kasasına koyacağı para 150 milyon lirayı aşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    STAT TAMAMEN DOLDU

    Beşiktaş'ın şampiyonluk için sahaya çıktığı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan saatler önce Beşiktaş Köyiçi ve stat etrafında toplanmaya başlayan taraflarlar, meşaleler yakıp, şampiyonluk şarkıları söyleyerek eğlendi. Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları Vodafone Arena'nın tribünlerini tamamen doldurarak takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Siyah-beyazlı takım, bu statta oynadığı Bursaspor ve Kayserispor maçlarını da dolu tribünler karşısında oynamıştı. Bu arada eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin de izlediği maçtan önce siyah-beyazlı oyuncu Jose Sosa, ikiz kız bebekleriyle saha içinde poz verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRİBÜNDE DEV PANKART

    Beşiktaşlı taraftarlar, maç başlamadan önce kapalı tribünde dev bir pankart açtı. Taraftarların açtığı bin 600 metrekarelik pankartta, kanatlarını açmış kartalın üzerinde futbolcular kupayla resmedildi. Pankartın üzerinde ayrıca "Şampiyon Kartal yazacağız" yazısına da yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow