hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Cem Yılmaz Cem Yılmaz

    İkinci yarı başlarken...

    14.01.2016 Perşembe | 14:23Son Güncelleme:

    Ligin ilk yarısını Beşiktaş ve Fenerbahçe ortalamaların üstünde bir puanla kapattı. Bu nedenle sezon sonunda şampiyonluk çizgisinin de geçtiğimiz yıllara oranla daha yüksek yani 80 puan ve üzerinde olacağını düşünüyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu anda 30 puana sahip olan Galatasaray’ın bu puanlara ulaşabilmesi nerede ise matematiksel olarak bile imkansız. Yine de sarı-kırmızılılar ara transferde Donk ve Linnes’i alarak nokta atışları yaptı ki orta sahaya hücuma dönük bir oyuncu daha alırsa büyük ölçüde eksiklerini gidermiş olacak. Ancak takımın kimyası ve kazanma arzusunun yetersizliği kalan maçlarda da Galatasaray’ın önemli puan kayıpları yaşayacağı izlenimini veriyor.

    Şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürer

    Bu sezon Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin bana göre son bir iki haftaya kadar sürecek şampiyonluk yarışına tanıklık edeceğiz. Bir tarafta oturmuş bir kadro ve Türk futbolunu çok iyi bilen Şenol Güneş’in Beşiktaş’ı, diğer tarafta zengin bir kadro, bireysel yıldızlar ve tüm eleştirilere göğüs gerebilen Vitor Pareira’nın Fenerbahçe’si. Arada sadece 1 puan fark var. Bu kadar az puan kaybının yaşandığı yarışta derbiler sonucu direkt etkileyecek.

    Kritik hafta

    İkinci yarının 6’ıncı haftasında Fenerbahçe , Beşiktaş’ı evinde ağırlayacak. Bu kritik haftaya gelene kadar Beşiktaş, Trabzonspor'la deplasmanda oynarken, Fenerbahçe , Eskişehir, Antalya ve Bursa deplasmanlarına gidecek. İki takımda ilerleyen haftalarda Galatasaray ile deplasmanda oynayacak. İlk yarının derbi lideri de olan Beşiktaş, özellikle Fenerbahçe deplasmanından mağlup olmadan çıkar ve 23’üncü hafta liderlik koltuğunda oturuyor olursa şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geride bırakmış olur. Aksi halde derbiyi Fenerbahçe kazanır ve en az 2, 3 puan farkla öne geçerse bu durumda rüzgarı da arkasına alan taraf olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci yarıya kim iyi başlarsa şampiyonluk ipini göğüsler

    Sonuç olarak ikinci yarı başlarken, öncelikle ilk 6 haftaya bakalım ve şubat sonundaki tabloda ibrenin kimin lehine döndüğünü görelim. Her şekilde son haftalara kadar sürmesini beklediğim bu şampiyonluk yarışında ikinci yarıya kim daha iyi başlarsa mutlu sona da o takımın ulaşacağı görüşündeyim.