hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu
    Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu

    Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Disleksi öğrencisini sınıfa kazandırmanın 8 altın kuralı

    Disleksik öğrenciler, okuma ve yazmada güçlük çektiklerinden maalesef başarısızlık duygusuyla erken yaşta tanışan ve bu sebeple de özgüvenlerini yitirmelerine neden olan bu durum karşısında kendilerine dair olumlu bir algılama geliştirmekte zorlanan çocuklardır. Öz benlikleriyle ilgili olumlu bir imaj geliştirebilmeleri için erkenden harekete geçilmesi gereken ve öz güven kaybının önlenmesi gereken yer ise şüphesiz ki okullardır. Okullarda bu konuda yapılmış ya da yapılması planlanan bir çalışma yok ancak disleksik öğrencilere ayrı sınıf ya da okul açılması ne kadar imkansızsa, okul müfredatını ve kuralları onlara uygun hale getirmek de esasen bir o kadar kolay.

    Devamını Oku18.11.2015

    Dahilerin hastalığı "disleksi"

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1-7 Kasım haftası tüm dünyada “Disleksi Haftası” olarak kutlandı. Yapılan araştırmalar Türkiye´deki dislektiklerin yüzde 5-10 arasında olduğunu ve yalnızca ilkokul çağında 1 milyon üzerinde dislektik olduğunu  gösteriyor ancak buna rağmen yazık ki ülkemizde bu konuya dair farkındalık bu konuda çalışmalar yapan ve farkındalık yaratan birkaç dernek ve akademisyenler dışında epeyce düşük. 

    Devamını Oku13.11.2015

    Çocuğunun öğretmeni olmaya çalışan anne babalar

    Yıl 2015. Aylardan Kasım, günlerden Salı. Bugün Türkiye’deki öğretmen sayısı yaklaşık 300.000, okul sayısı yaklaşık 42.000. Çocuğunuzun anne baba sayısı ise toplamda sadece 2! Çocuğunuzun öğretmeni değil anne babası olduğunuzu unutmayın.

    Devamını Oku03.11.2015

    TEOG'a 1 ay kala anne baba tutumları

    Eski adıyla SBS, yeni adıyla TEOG. Yeni eğitim yılının ilk TEOG Sınavı’na yaklaşık 1 ay kaldığı bugünlerde milyonlarca öğrenciyi etkileyen bu süreçte anne ve babaların sınav öncesinde öğrencilere sağlayacağı psikolojik destek, onların bu sıkıntılı dönemlerinde yanlarında olduklarını hissettirmeleri ve olumlu yönlendirmeler ile çocuklarının başarılarına katkıda bulunmaları bu süreçte son derece önemli.

    Devamını Oku21.10.2015

    Çocuğunuz bir asperger ise

    Çocuğunuz zeki. IQ’su oldukça yüksek. Ancak hayat ona çok zor. Çünkü o bir asperger...

    Devamını Oku16.10.2015

    Küçük dostlarımızın çocuklarımız üzerindeki 8 mucizesi

    Dün 4 Ekim 2015, “Dünya Hayvanları Koruma Günü”ydü. Sokaktaki, daldaki, barınaktaki, kafesteki, gökteki, ormandaki evlatların günüydü dün. “Çocuğum içine kapanık”, “çocuğum konuşmuyor”, “kendine güvensiz”, “arkadaş edinemiyor”, “sorumluluk almaktan korkuyor” diyorsanız uzmanlara göre çalmanız gereken kapı bir psikolog kapısından önce bir hayvan barınağı kapısı. Çünkü uzmanlara göre evcil bir hayvan, bu özelliklere sahip çocuğunuzun başına gelebilecek en güzel şey.

    Devamını Oku05.10.2015

    Okul sendromlu çocuklarla ilk hafta

    Çocuklar neden okuldan korkar? Okul bazı öğrencilerde neden tehdit edici bir algı oluşturur? Çocuk okulun disiplinine uymakta, verilen görevleri yapmakta neden zorlanır ve bununla başa çıkma yöntemleri nedir?

    Devamını Oku30.09.2015