hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Damla Doğan Damla Doğan

    Siz orayı bir de 3815'te görün: Sosyal medyada bu hafta

    05.10.2015 Pazartesi | 17:24Son Güncelleme:

    Sosyal medyada geçen hafta bol espri bol bol eğlence vardı. Mars’ta su bulundu, okullar açıldı, Aspendos Antik Tiyatrosu'na mutfak mermeri döşendi. Hepsinde de orantısız zeka girdi devreye. Gelin sosyal medyada damgasını vuranlara kısaca bir göz atalım…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İçkinizi kapın Mars’a gidiyoruz”

    Sosyal medyanın geçen hafta gündeminde Mars vardı. Buzul olduğu daha önce açıklanmıştı zaten kızıl gezegende. Bu kez sıcak dönemlerde, sıvı halde de su bulunduğu belirlendi. Su yaşamın temel kaynağı olduğu için heyecan büyüdü. Mars’ta farklı formlarda da olsa hayat olabileceği umudu yeşerdi. Tabii Dünya’yı mahvettikten sonra yerleşilebilecek yeni bir gezegenin ortaya çıkması da insanoğlunu mutlu etti. Bilim adına çok önemli bir adımdı ancak sosyal medya işi eğlenceye döktü haliyle. #BizMarsaGidersek ve #MarslıKankamOlsa hashtagleri ile 20 bine yakın Tweet atıldı. “Rakımızı da alalım gidelim”den, tatil reklamlarına birçok espriye konu oldu Kızıl Gezegen.


    Siz Aspendos’u bir de 3815 yılında görün

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye bir restorasyon faciasıyla daha yaşadı geçen hafta. Karikatüre dönen mozaikler, Sünger Bob Kalesi ve daha nicelerinden sonra şimdi de mutfak mermeriyle karşı karşıya kaldık. Antalya’daki 1800 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 8 ay süren restorasyon tamamlandı geçen hafta. Ancak konulan mermerlerin orijinal renkten farklı olması büyük tartışma yarattı. Açıklama yayımlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı “taşlar zamanla diğerlerine yakın hale gelecek” dedi. Yani bir nevi “siz burayı bir de 1800 yıl sonra görün” mesajı verildi. İnceleme yapan uzmanlar her ne kadar ‘normali bu’ dese de sosyal medyada olaya tepki büyüdü. Konuyla ilgili 15 bine yakın Tweet atıldı, eski skandallar hatırlatıldı.

     

     

    Eyvah okullar açıldı!

    Okulların ilk haftasını geride bıraktık. Kimilerimiz için okulların açılması demek trafik çilesi demek… Ancak upuzun bir yaz tatilinden sonra tekrar okula gitmek zorunda kalanların derdi bambaşkaydı. O ‘acı’larını da espriye vurarak dile getirdiler. İnternet birbirinden eğlenceli capslerle doldu. İşte onlardan bazıları [tıklayın].

     

    Özür diledi Türkiye’nin gündemine oturdu

    Ve şüphesiz geçen haftanın en çok konuşulanı… Süper Lig’de tarihi bir olay yaşandı geçen hafta. Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçın yöneten hakem Deniz Çoban, maçın ardından canlı yayında verdiği hatalı kararlar nedeniyle özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye bunu konuşurken Çoban’dan bir de istifa kararı geldi. Düzenlediği basın toplantısında gözyaşları içinde hakemliği bıraktığını açıkladı ve bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Deniz Çoban’la ilgili 30 bine yakın Tweet atıldı. Türkiye’nin konuştuğu o hakem CNN Türk canlı yayınına da konuk oldu. “Pişman değilim” dedi.