hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Damla Doğan Damla Doğan

    Sosyal medyada bu hafta 17-23 Ağustos

    21.08.2015 Cuma | 23:41Son Güncelleme:

    Yine dolu dolu bir haftayı geride bıraktık. Her şehit haberiyle içimiz biraz daha karardı. Ağıtlar halen kulaklarımızda... Siyaset sahnesinde ise koalisyon hayalleri suya düştü, erken seçim gözüktü. Peki ağır siyaset diğer yana, sosyal medyada neler konuşuldu? İşte bu hafta hem Türkiye'de hem de dünyada ön plana çıkanlar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    #17Ağustos1999

    "Sesimi duyan var mı" haykırışıyla kazındı o günler hepimizin hafızalarına. Geçen hafta Türkiye tarihindeki önemli acılardan birinin yıldönümüydü. Depremle birlikte evler, yuvalar, hayaller, umutlar yıkıldı 1999'da. 16. yılında da unutulmadı o acılar. Sadece bir günde 100 bine yakın tweet atıldı bu hashtagle. Tabii o acıları anmak kadar yeni acıların yaşanmaması için de önlem alınmasını talep edildi sosyal medyadan. Onlar da hashtag oldu. #DepremeKarsiHangiÖnlemlerAlındı diye soruldu.  #Unutmadık ve #SesimiDuyanVarMı etiketleri de yine paylaşılanlar arasındaydı.



     
     



     
     



     
    Aslı Çakır Alptekin

    2012 Londra Olimpiyatları'nda koltuklarımıza yapışıp soluk soluğa nasıl da izlemiştik o anları... Milli atletlerimiz Aslı Çakır Alptekin 1'inci, Gamze Bulut 2'inci olmuştu. Türkiye tarihinde bir ilk yaşamış, gururdan göğsümüz kabarmıştı. Ama sonu hayal kırıklığı oldu. Süreyya Ayhan Kop ve Nevin Yanıt'la başlayan, geçen haftalarda ise Elvan Abeylegesse ile devam eden 'doping' şokumuza bir yenisi daha eklendi. CAS Alptekin'in 2. kez doping maddesi kullandığına hükmetti, 2010'dan bu yana elde ettiği madalya, derece, ödül, puan ve para ödüllerinin de geri alınmasına karar verdi. Buna 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki altın madalyası da dahil... Üstelik Alptekin 8 yıl boyunca yani 2021'e kadar spordan men edildi. Altın madalya Gamze Bulut'a geçti. Ama orası da şüpheli. Onun hakkında da doping soruşturması var. Hal böyle olunca da sosyal medya hareketlendi tabii. Hayal kırıklığını 140 karaktere sığdıran da oldu, "peki şimdi Alptekin'in adının verildiği İstanbul Ataköy'deki spor salonu ne olacak" diye soran da... İşte o tweetlerden birkaçı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

     

    Pink Floyd Türkiye'de miydi?

    Geçen haftanın en çok konuşulanlarından biri de Pink Floyd oldu haliyle. Sabah Gazetesi büyük bir iddia attı ortaya. Gözlerimiz zaten Lübnan'ın en zengin işadamlarınından biri olan Ali Salhab'ın Bodrum'daki düğünündeydi. 3 gün 3 gece süren ve otel kapatılan o dillere destan düğüne birbirinden ünlü isimler gelmişti. Sabah Gazetesi ise düğünde ünlü rock grubu Pink Floyd'un sahneye çıktığını yazdı. Bir anda heyecan dalgası yaşandı. Haberin gerçek olmadığı bir süre sonra anlaşıldı. Geriye eğlenceli Tweetler kaldı.
     
     

     



     



     
     


    Heidi Klum'dan Donald Trump'a 10 numara hareket
     
     ABD Kasım 2016'da yeni başkanını seçecek. Yarış heyecanı dorukta. Ama o yarışta yaptığı birbirinden 'ilginç' açıklamalarla dikkat çeken bir isim var. Emlak zengini Donald Trump. Cumhuriyetçilerin yarışını önde götürüyor ne zamandır. Geçen hafta yine gündemi salladı. Ama öyle düşündüğünüz gibi siyasi açıklamalarla değil. Ünlü işadamının hedefinde top model Heidi Klum vardı. Klum'un eskisi kadar genç ve güzel olmadığını söyledi Trump. "Artık 10 numara değil" dedi. Klum ise Instagram'a yüklediği video ile verilebilecek en 'seksi' yanıtı verdi Trump'a. "10 olmasam da 9.99'um" mesajı verdi. O video kısa sürede Instagram'da 43 bin'den fazla like aldı. İşte o yanıt:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tayvan'ın fast food tanrıçası


    Sosyal medya kendi fenomenlerini de yaratıyor tabii. Onlardan biri geçen hafta Tayvan'dan çıktı. Bir fast food restoranında çalışan Wei Han Xu zaten Tayvan'da ünlenmişti. İnsanlar bir süredir sırf onu görmek için çalıştığı restorana geliyordu. Ama bir anda dünyanın da ilgisini çekti. Hem öğrenci hem de bir model aslında... Part time olarak da bir restoranda çalışıyor. Oyuncak bebeğe olan benzerliği nedeniyle fotoğrafları internette paylaşılınca ilgi odağı oldu. Sosyal medya hesaplarında takipçilerinin sayısı 150 bini geçti. Birçok TV programında boy göstermeye başladı.

    Sosyal medyada bu hafta 17-23 Ağustos

    Kıyamet mi kopacak?

    Sosyal medyadaki söylentilerden biri de kıyametin yaklaştığıydı geçen hafta. Fısıltı gazetesi işte... Giderek büyüdü… İddia dinazorların sonunu getiren göktaşına benzer bir gök cisminin gelecek ay Dünya'ya çarpacağıydı. Yer ve zaman da netti. 15-28 Eylül arasında göktaşı Porto Riko'ya çarpacaktı. Sonunda dedikodular öyle büyüdü ki NASA açıklama yapmak zorunda kaldı. "Öyle bir şey yok" dendi. Aslında o tarihlerde çarpmayı bırak Dünya'yı etkileyebilecek bir gökcismi bile yoktu. Yani merak etmeyin dinazorlarla aynı kaderi paylaşmayacağız!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow