hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Damla Doğan Damla Doğan

    Sosyal medyada bu hafta 24-30 Ağustos

    28.08.2015 Cuma | 15:42Son Güncelleme:

    Türkiye için sosyal medya fazlasıyla hareketliydi geçen hafta. Öyle ki kendimizle ilgilenmekten dışarı bakamaz olduk. Acı da vardı bol bol kahkaha da. İşte geçen hafta sosyal medyaya damgasını vuran olaylar.

     

    Artık her şehit haberinde o aklımıza gelecek 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O haykırdı Türkiye’nin içi yandı. Kardeşi şehit düşen Yarbay Mehmet Alkan… Türkiye herhalde uzunca bir süre onu konuşacak, her şehitte onun o yakarışı gelecek akıllara… Eleştiren de çok oldu ‘cenazeyi suiistimal ediyor’ diye, destek olan da. Onun için açılan #HepimizYarbayMehmetAlkanız ve #YarbayMehmetYalnızDeğildir hashtagleriyle 300 bine yakın Tweet atıldı. Kendisi “benim haberim yok” dese de hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Belki de önümüzdeki günlerde hakkında daha farklı haberler yansıyacak basına… Ama bir kesim için şimdiden ‘kahraman’ olduğu kesin.

     




     

    İnşaattan stada: Sosyal medyanın gücü

    Geçen hafta en çok konuşulanlardan biri de Sezgin Fırat Doğangüzel oldu. Doğangüzel sıkı bir Galatasaray taraftarı. Mevsimlik işçi olarak inşaatlarda çalışıyor. Forma alacak parayı bulamayınca turuncu iş yeleğinin üzerine, hayranı olduğu Sneijder’in adını ve forma numarasını yazdı, Instagram’a yükledi. Herhangi bir beklentisi yoktu. Sadece bu sevgisini göstermek istedi. Ama olay çok farklı bir noktaya döndü.

    Sosyal medyada bu hafta 24-30 Ağustos

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Onun bu fotoğrafını görenler adeta tek yürek oldu. Herkes sıkı bir Instagram kullanıcısı olduğu bilinen Sneijder’i etiketlemeye başladı fotoğraf yorumlarında. Sonunda ünlü futbolcunun dikkatini çektiler. Hollandı yıldız kulüpten Doğangüzel’in bulunmasını istedi. Beklediği haber de birkaç saat içinde geldi. Doğangüzel Pazartesi günü Galatasaray’ın Osmanlıspor ile olan karşılaşmasında stadda ağırlandı. Sneijder’den de imzalı formayı kaptı.

    Sosyal medyada bu hafta 24-30 Ağustos

    Sevincini “Dualarım kabul oldu” diyerek gösterdi… Üstelik eli boş da gitmedi stada. Annesi “ayakları üşümesin Galatasaray için gol atıyor” diye Sneijder’e patik ördü. Eşi Yolanthe Cabau için de tülbent hediye etti.

     

     


     




    Kaleydi Sünger Bob oldu

     

    Yurtdışından haberlere geçeceğim ama geçemiyorum. Geçen hafta Türkiye’nin sosyal medya gündemi fazlasıyla yoğundu çünkü. En çok konuşulanlardan biri de restorasyon çalışmasının ardından Sünger Bob’a benzeyen Şile’deki Ocaklı Ada Kale’si oldu. İşte “2000 yıllık Sünger Bob” diye verdi internet siteleri haberi. Konu Meclis’in gündemine bile taşındı. Tarihin elden gitmesi büyük acı haliyle ama sosyal medya konuyla epey eğlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      






    İrlandalı turist tek başına dünyaya bedel

    Bu videoyu izlemeyen yoktur herhalde. İrlandalı bir turist su almak isterken dolabı hızla açıp su şişelerini devirince olan oldu. Belki özür dileyecek, belki o su şişelerini geri dizmeye yardım edecekti. Ama sağolsun esnafımız konuşmasına fırsat bile vermeden sopayla girişti kendisine. Ama sert kayaya çarptılar. Sosyal medyada yayıldığı gibi boksör değildi belki ama gençliğinde uzun yıllar sporla uğraşmıştı. Dövüşmeyi biliyordu. Tek başına Aksaray esnafını dize getirdi. O sağ sol kroşelerle esnafı yere serdikçe izleyenler coştu. Sosyal medya da… İrlandalı turist için güzelleme bile yazıldı…

    Belki gülünüp geçilebilecek bir görüntü Türkiye’nin gündemine oturdu bir anda. Yabancı basın bile “Türkiye bu adamı konuşuyor” diye haber yaptı. Hepsinde Eskişehir’de esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, sırf dükkânının camına kartopu geldi diye bıçaklanan Nuh Köklü hatırlatıldı. Sokaktaki o basit kavga bile siyasi kutuplaşmanın aracı oldu. Eğlenceli yorumlar ve caps’ler kadar siyasi içerikler de dikkat çekti. Facebook’ta ise “Aksaray esnafına geçmiş olsun ziyareti”ne gidilmesi için etkinlik oluşturuldu. Bu arada aman diyim İrlandalı döveceğiz diye İskoçlar, İngilizler ya da genel Avrupalılar karambole gitmesin de…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     






    Ve işte o capsler:

    Ve haftanın en çok izlenen videolarından biri…

    Şefkat dediğin bu olsa gerek. Küçük kızın bahçelerindeki hindi yavrusunu sevdiği bu görüntü internette 13 milyon kişi tarafından izlendi. Annesi kendi Facebook sayfasına koymuştu videoyu. Ancak o kadar tatlıydı ki bir anda yayıldı. “Aman kuş gribine dikkat” diyen de çıktı, “keşke horoz dövüşü yerine çocuklarına herkes hayvan sevgisi aşılasa” diyen de. Annesine göre ise küçük kız babasının hayvanlarla ilgilenmesini göre göre kendi de sevmeye başladı.

     

     

     

     

     

    Posted by Qaib Tis on 18 Ağustos 2015 Salı