hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Emre Alkin
    Emre Alkin

    Emre Alkin

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    2015 yaklaşırken döviz borçluları nelere dikkat etmeli?

    Yıl sonuna yaklaşırken Türk Para ve Sermaye Piyasalarında hareketliliğin azaldığını görüyoruz. BIST ve Dolar/TL'de kapanışlar yatay larak gerçekleşirken, Gösterge Tahvilde de gevşeme gözleniyor. Sakin günlerde yapısal kırılganlıkların çözümü ile ilgili fikir yarıştırmak belki de yapılacak en doğru hareketlerden bir olacak diye düşünüyoruz.

    Devamını Oku29.12.2014

    Şans ırmağı akarken bardağı doldurmak lazım

    Bu sözü bana bir büyüğüm söylemişti. Bazı dönemlerde ne kadar uğraşsanız da birşeyleri değiştiremezsiniz. Bazen de kısmet ayağınıza gelir. Buna yabancılar "lady luck" der. Biz "şans ırmağı" diyoruz. Bugünlerde yatırımcıların lehine bazı gelişmeler oluyor. Üst üste gelen bazı gelişmeler Türkiye'nin risklerini eskisine göre daha önemsiz hale getirmese de bir fırsat sundu.

    Devamını Oku21.10.2014

    Piyasalarda çok garip şeyler oluyor!.. (İyi anlamda)

    Kestirmeden konuya gireyim... Eğer Dolar/TL 2.25 seviyesinin altında iki kapanış daha yaparsa, 2.20-2.25 bandına gerilediğimizi söyleyeceğiz. Eski tecrübeler ve can yakıcı anılar böyle konularda adele etmememiz gerektiğini söylüyor.

    Devamını Oku20.10.2014

    "Bir anda ne oldu?" diye soranlara...

    ABD'den gelen enflasyon rakamı bekleneden düşük çıkınca, normal şartlarda mantık içinde açıklayamayacağımız gelişmeler oldu. İlk önce ABD Hisse Senedi Piyasaları'nın önemli mihenk taşlarından S and P 500 Endeksi 2014 yılında ne kazanmışsa geri verdi. Elbette bu 1-2 saatte olmadı. Özellikle Ağustos-Eylül döneminde kazandıklarını 1 aydan kısa sürede verirken, demin hemen hemen yılbaşındaki seviyeye düştü.

    Devamını Oku15.10.2014

    Petrol fiyatı başkasına zarar da, acaba bize yarar mı?

    Petrol fiyatlarının sürekli düşmesini "ABD'nin Rusya ve İran'a karşı uyguladığı bir strateji" tarzındaki tezlerin doğru olup olmadığı bir kenara bırakılırsa, şartların en çok havayolu şirketlerine yaradığını söyleyebiliriz.

    Devamını Oku14.10.2014

    Orta Vadeli Plan, Fitch ve piyasalar

    Bugün Kemerburgaz Üniversitesi'nde ders günüm olduğu için Parametre'de olamayacağım. Bu sebeple size bazı bilgileri buradan paylaşmak istedim.

    Devamını Oku08.10.2014

    Enerji pahalı... Ama enerjiyi bulamamak daha pahalı olur

    Size bu satırları yazarken doğalgaz ve elektriğe yüzde 9 zam geldi. En son zam haberini 2 yıl önce vermiştik. Ancak aradan geçen zamanda belki direkt olarak elektrik ve doğalgaza zam yapılmadı ama kullanım seviyelerinde yapılan ayarlamalarla zamlandı sayılır.

    Devamını Oku30.09.2014

    Merkez Bankası hiçbir şey yapmadı ve… En doğrusunu yaptı..

    Sizlere bazı durumlarda ara raporlarla bilgi vereceğimizi söylemiştik. Merkez Bankası’nın faiz kararı gelir gelmez sizinle yorumlarımızı paylaşalım dedik.

    Devamını Oku25.09.2014