hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Emre Alkin Emre Alkin

    Dolar/TL'de ısınma devam ediyor

    19.09.2014 Cuma | 12:06Son Güncelleme:

    Pazartesi sabahından beri "2.22 ve üzerindeki seviyelere" dikkat diyerek yatırımcıları uyarmaya çalışıyoruz. Teknik analiz olarak 2.2250 olarak tarif edilen kritik eşik dün akşam itibarıyla geçildi ve Dolar/TL kapanışa bu seviye ile 2.23 civarlarında gitti geldi. Bu durumda haftanın kapanışı da bu seviyelerde olursa daha önceden dolar satın almış olan yatırımcılar için heyecanlı günler başlayacak diyebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii "Dolar alınır mı?" diye soranları duyar gibiyiz. Artık bu seviyelerden dolar almak yerine elinde dolar tutanların "nereden satayım" sorusuna konsantre olmak lazım.

    Şu an kritik seviyelerdeyiz. Yükseliş hareketi devam ederse daha önce gördüğü 2.30 seviyesi en elle tutulur direnç seviyesi olacaktır. Gevşeme bile olsa kısa vadede 2.15'e gerileme beklemiyoruz. En azından kısa vadede.

    Avrupa Merkez Bankası'nın FED'in aksine genişletici para politikası uygulamaya başlamasının sonuçlarını tartışmak için henüz erken. Ancak nüfus artış hızı çok düşük olan Avrupa Ülkeleri'nin harcama ve yatırım konusundaki isteksizliklerini sadece para politikası ile gidermek mümkün olmayacak.

    Parite Euro'yu daha rekabetçi kılmaya başlasa da Avrupa, ABD ve Uzak Doğu'ya karşı birçok alanda rekabetçi üstünlüğünü kaybetmiş durumda.

    İskoçya'nın bağımızlık oylamasının da piyasalar üzerinde etkisi olduğu görülüyor. Ancak oylamaya saatler kala süpriz bir sonuç çıkmayacağı anlaşıldı. Nitekim beklenen sonuç da gerçekleşti, referandumdan "hayır" oyu çıktı. İskoçlar, özgürlük ile bağımsızlık arasındaki farkı iyi tahlil etmiş olacaklar ki, birliğe devam kararı verdiler.

    Dolar düşecek mi?