hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Esra Öz
    Esra Öz

    Esra Öz

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Prof. Dr. Polat Dursun: HPV kadınların korkulu rüyası olmasın

    Kadınlar kendi sağlıkları olduğu zaman ihmal edebiliyorlar. Bu nedenle özellikle rutin kontrollerini aksatmamaları hayati önem taşıyor.

    Devamını Oku02.12.2023

    İsveç'teki 13. Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı’nda neler öğrendim?

    İsveç'te düzenlenen 13. Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı'na katılmak için Türk fellow gazeteci olarak seçildim.

    Devamını Oku04.11.2023

    Yapay zekadan konuşmak için önce bilime kulak verilmeli

    Popülerlik ve yüzeysel başarılar yerine, gerçek bilimin ve liyakatin takdir edilmesi gerektiği mesajı veren bir dizi önereceğim.

    Devamını Oku03.09.2023

    Yapay Zekanın Sınırlarını Zorlamak: Gelecekte Neler Yapılabilir?

    Teknoloji alanında hızla gelişen yapay zeka, insanoğlunun hayatını dönüştürmeye devam ediyor. Yapay zeka, bilgisayar sistemlerine insan benzeri öğrenme ve akıl yürütme yetenekleri kazandıran bir teknoloji. Bu yazıda da yapay zeka ile birlikte çalıştık.

    Devamını Oku11.07.2023

    “MS hastalarında yoganın kas gücü ve esneklik üzerine olumlu etkileri var”

    Multipl Skleroz (MS), sıklıkla genç erişkinlerde görülen, merkezi sinir sistemini (beyin ve omurilik) etkileyen bulgularla seyreden, miyelin denilen sinir hücresi kılıfı ve sinir hücrelerinde hasar oluşturan bir hastalık olarak tanımlanabilir.

    Devamını Oku06.06.2023

    Yaşama yeni bir bakışla yaklaşın

    Son dönemlerde hayata karşı pozitif bakış açısına sahip olma alışkanlığımı geliştirmek için farklı kitaplar okuyorum. Hepimiz olumlu ya da olumsuz olaylar yaşıyoruz. Bu süreci iyi yönetebilmek hayatı daha yaşanır hale getiriyor. Olumlu düşünceler ve duygular, genel yaşam memnuniyetini artırırken, ilişkileri güçlendiriyor ve zorluklarla başa çıkma becerimizi geliştiriyor.

    Devamını Oku31.05.2023

    ChatGPT neleri değiştirecek?

    Geçtiğimiz günlerde TC. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından afet ve kriz dönemlerinde gazetecilerin nasıl haber yapabilecekleri konusunu ele alan bir panel düzenlendi. Ben de panelde konuşmacı olarak yer alarak, pandemi döneminde sağlık haberciliğinin doğru ve etik bir şekilde yapılmasının halk sağlığı açısından son derece önemli olduğunu vurguladım. Panelde, pandemi döneminde haber yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda deneyimlerimi paylaştım.

    Devamını Oku29.03.2023

    Alzheimer ve kanserde kişiye özel tedavi için yapay zeka ve robotik teknolojiler üreten Prof. Dr. Ali Ertürk

    Geçtiğimiz günlerde Dünya’da bir ilke imza atarak DISCO MS adındaki robotik sistemi geliştiren Almanya Helmholtz Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk’ün yaptığı araştırma Cell Dergisi’nde kapak oldu. Ertürk’ün yaptığı bu keşif birçok hastalığın erken dönem teşhisi ve tedavisinin bulunmasında önemli adımlar atılmasını sağlayacak. Kişiye özel kanser ve Alzheimer tedavisi üzerine araştırmalar yapan Ertürk, yapay zeka, nanoteknoloji ve robotik çözümleri kompleks hastalıkları çözmek için birleştiriyor.

    Devamını Oku03.01.2023