hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Gökhan İlker Gökhan İlker

    Son viraja girerken

    23.06.2014 Pazartesi | 12:45Son Güncelleme:

    Dünya Kupası’nda grup aşamasının ikinci maçları tamamlandı. Gruplardan çıkmak için bugünden itibaren son viraja girilirken Hollanda, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Arjantin ve Belçika son 16’ya kalmayı şimdiden garantiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son şampiyon İspanya bugün formalite maçına çıkıyor. Hani, ayıp olmasın puan alıp eve dönelim kabilinden çıkıp oynayacaklar. Akıllarında maçtan çok erken çıkacakları tatil planlarının yer ettiği kesin.

    Müzmin şanssız İngiltere yine kendinden beklenenin çok altında kaldı. Daha doğrusu kupayı kaldıracak bir Gerard romantizmi bekleyenlerin Premier ligde olduğu gibi Dünya Kupası’nda da elleri boş kaldı. İngiltere, Brezilya’daki taraftarlarının tepkisinden çekindiği için Londra’dan 7 üst düzey polisi milli takımı son maç ve ülkeye dönüşte koruması için Brezilya’ya gönderdi.

    Avrupa Şampiyonu tacı bulunan Yunanistan büyük ihtimalle dönüş uçuşu için rezervasyonunu yaptırmıştır. Çünkü Yunanistan’ın oynadığı renksiz futbolla Drogba ve ihtiraslı çetesinden puan alması çok zor gözüküyor.

    Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo’ya rağmen Portekiz sabaha karşı 90+5’te gelen golle şimdilik kupaya tutundu. Gana maçını alıp ABD’nin Almanya’ya farklı yenilmesini bekleyecekler. Yani artık gruptan çıkma şanşları sadece kendi ellerinde değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gizli favori olarak görülen Belçika iki maçını da kazandı ama oynadığı futbol tribünleri uyuttu. Şaka değil gerçekten bazı taraftarlar Belçika ile Rusya arasındaki maçta yayıncı kuruluş tarafından tribünde uyurken görüntülendi. Rusya’yı agresif golcü Lukaku’nun yerine oyuna giren ve formayı daha üçüncü kez giyen Origi’nin bitime iki dakika kala attığı golle geçtiler.

    Belçika altın nesliyle yarı finali göremezse taraftarları için büyük hayal kırıklığı yaratacak. Ancak oynadıkları futbolla son 8 veya 4’e kalırlarsa bu kez de olumlu futbol bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Futbol sevdalısı için ne yaman çelişki!

    Öte yandan kupa kendi yıldızlarını parlatmaya devam ediyor. Tarihinde ilk kez kupada 4 gol atan Cezayir umudunu son maça taşıdı.

    Mafya korkusu mu neden oldu bilinmez ama Falcao’dan yoksun Kolombiya iki maç sonunda en rahat gruptan çıkan takımlardan biri oldu.

    En güzel sürprizlerden birini beklenmedik bir şekilde Uruguay ve İtalya’yı sıraya dizerek geçen Kosta Rika yaptı. Kosta Rika dışında Ekvador’dan aynı başarı bekleniyor. Ancak Fransa ile karşılaşacak Ekvador’un gruptan çıkması için ya Honduras’ın İsviçre’yi yenmesi ya da Golyat’ı yenen Davud gibi gözü pek bir mücadele vermesi ve sapanlarından gol olacak şutlar atmaları gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kupanın en sempatik takımı ise aldığı 6 puanla ölüm grubundan çıkmayı garantileyen Şili oldu. Kahraman madencilerinin çektiği videoyla takımlarını desteklediği Şili, şimdilik ölüme meydan okudu ancak yenip yenemeyeceğini zaman gösterecek.

    Topraklarında Salvador Allende, Victor Jara ve Pablo Neruda’nın yetiştiği ince uzun sahil ülkesi Şili, en çok sempati duyulan dönemlerinden birini yaşıyor. 90’larda Ivan Zamorano ve Marcelo Salas anahtarlarıyla istedikleri kapıları açamayan Şili’nin aklı artık sürpriz çilingir olarak çeyrek final kapısını aralamak için çalışıyor. Bugün Hollanda’yla oynayacakları maç ise bir nevi gruptan çıkışı kutlamak için halay çekilecek düğün olacak.

    Hangi maçı seyretmeli?