hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Hande Atay Alam Hande Atay Alam

    Trump başkanlık yolunda...

    20.08.2015 Perşembe | 23:59Son Güncelleme:

    Washington’ın bildiğimiz klasik siyaset dilinin dışına çıkıp sansasyonel konuşmalarla politika yapan biri Amerikan başkanlık koltuğuna oturabilir mi? Buna kesin cevap verebilmek için daha çok vaktimiz var. Ama aday adaylarına soracak olursanız büyük yarış çoktan başladı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika son günlerde tek bir ismi konuşuyor. Ünlü işadamı Donald Trump.

    Amerika’nın 2016 Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi partiden aday adaylığını açıklayan Trump yaptığı konuşmalarla bütün dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor.

    Başkanlığını anons ettiği konuşmasında Meksikalı göçmenlere “tecavüzcü ve uyuşturucu satıcısı” dedi.Özür diledi mi? Hayır. Tam tersi haklı olduğunu savunan bir çok konuşma yaptı.Ama bu ona çok pahalıya mal oldu.

    NBC bunun üzerine Trump ile ortak yapımı olan Miss USA ve Miss Universe programlarının bundan böyle yayınlamayacağını, "Celebrity Apprentice" programininda onsuz devam edeceğini açıkladı.Trump’in diğer bir gafı Fox kanalı’nın en bilindik yüzlerinden biri olan Megyn Kelly’ye oldu.

    Kelly’nin Trump’a kadınlara sarfettiği kötü sözler hakkinda sorduğu soru hiç hoşuna gitmedi. CNN’e verdiği röportajda Kelly için “her yerinden kan fışkırıyordu” dedi. Her ne kadar Trump “Ben Kelly'nin çok sinirli olduğunu söylemek istedim, yanlış anlayan sizsiniz” desede, ünlü gazetecinin menstruasyon dönemine atıfta bulunmadığına inanan pek olmadı. Peki özür diledi mi? Yine hayır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demokratların en kuvvetli aday adayı olan Hillary içinde “Eğer Hillary Cumhuriyetçi olsaydı, şimdi hapiste olurdu” diyerek Hillary’nin dışişleri bakanı iken resmi elektronik posta yerine kendi kişisel hesabını kullanmış olmasına atıfta bulundu.

    Bunun gibi bir çok sansasyonel konuşmalar yapan Trump parti içindede temposunu korumayı başarıyor. Verdiği bir röportajda çok sevilen ve saygı duyulan Cumhuriyetçi Senatör Jonh McCain için “McCain esir düştüğü için bir savaş kahramanı. Ben esir düşmeyenleri severim. Bunu söylemekten nefret ediyorum ama o yakalandığı için bir savaş kahramanı” demesi hem halkı hem de Cumhuriyetçiler kızdırdı.

    Hemen hemen hergün medyanın ilgi odağı olmayı başaran Trump yapılan son kamuoyu araştırmalarında da Cumhuriyetçilerin bir numaralı adayı. Ama Trump’un Cumhuriyetçi aday olabilmesi için önce kendi partisinde yeterince destek alması gerekiyor. Bunun zorluğunu hisseden Trump gerekirse seçimlere bağımsız gireceğini söylüyor.

    CNN’in yaptığı son kamuoyu araştırması Demokratların bir numaralı aday adayi Hillary Clinton’ın sadece 6 puan ile Donald Trump’ın önünde olduğunu gösteriyor. 15 ay sonraki Amerikan seçimlerinin sonuçları ister istemez şimdiden merak uyandırıyor…