hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Haymi Behar Haymi Behar

    Cannes'da inovasyon, marka ve yaratıcılık ilişkisi konuşulacak

    17.06.2017 Cumartesi | 08:56Son Güncelleme:

    Alibaba Grup’un ana sponsoru olduğu Lions İnovasyon 19-20 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu iki günlük etkinlik, 'big data'nın ve teknolojinin, yaratıcılık konusunda nasıl bir görev üstlendiği üzerine odaklanıyor. Yaratıcı fikirlerle ortaya çıkan girişimler ve ürünlerle büyük teknoloji sağlayıcıları bu etkinlikler boyunca bir araya gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her zaman bir adım önde olmaya gayret gösteren markalar ile fikirlerini ortaya koyan yaratıcı insanlar Lions İnovasyon boyunca farklı etkinlikler kapsamında bir araya gelecek.

    İnovasyon günleri boyunca konuşma yapacak 29 isim içinde - bu isimlerden biri Ginger, oldukça akıllı bir robottur - söyleyeceklerini merakla beklediğim iki isim var: Spotify Başkan Yardımcısı Adam Bly ve senarist, yönetmen Peter Berg.

    Lions İnovasyon’da öne çıkmasını beklediğim 5 başlık 

    1. Markalı iletişimn ardındaki inovasyon

    Dünyaca ünlü nöro bilimcilerden Azınlık Raporu’nu hazırlayanlara, Google Lunar XPRIZE katılımcılarına kadar birbirinden farklı sektörden insanların çalışmalarının ve üretimlerinin ardındaki inovatif gelişmeler masaya yatırılacak.

    2. Markalar inovasyonu nasıl sürdürülebilir hale getirir?

    Markanıza dair her bir noktada, hizmet verdiğiniz insanlar veya ürünlerinize dair inovasyonun nasıl sürdürülebilir olabileceğine dair ipuçları hakkında beyin fırtınası yapılacak. Bu konuda başarı sağlamış sektör profesyonelleri tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3. Marka ortaklıkları ve iş birlikleri

    Genç girişimciler ve start-up’lar ile markaların nasıl iş birliği içinde olabileceği üzerine networking yapılacak.

    4. 'Big Data'rın yaratıcı kullanımı

    Mevcut bir marka veya iş geliştirilirken, eldeki verilerin en doğru ve yenilikçi şekilde nasıl kullanılabileceğine dair ipuçları üzerine konuşulacak. 

    5. Makine öğrenimi, ses ve bot teknolojisi

    İnovasyon denince akla gelen makinelerin kendi kendilerine öğrenebilmesi, yapay zeka gibi konularda ilham verici seminerle gerçekleştirilecek. Yeni deneyimler edinmek ve bunu pozitif yönde kullanabilmek adına tecrübe edinilebilecek uygulamalar görülecek.

    Cannes Lions Uluslararası yaratıcılık festivali boyunca, cnnturk.com’daki yazılarımla ve CNN Türk Facebook hesabı üzerinden yapacağım canlı yayınlarla, bu konularda bilgi edinmek isteyen herkesle birlikte olmaya devam edeceğim.