hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Haymi Behar Haymi Behar

    İnovasyon merkezli yaratıcılık

    25.05.2017 Perşembe | 14:52Son Güncelleme:

    Dünyayı ve hayatımızı oldukça yakından ilgilendiren teknolojik ilerlemenin tam orta noktasını oluşturan inovasyon, Cannes Lions’da da en önemli kategorilerin başında geliyor. Bu yılki Lions İnovasyon, yine oldukça dolu bir programla karşımıza çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnovasyonun olmazsa olmazı start-up’lar etkinliklerin en ilgi çekici bölümü olacak gibi görünüyor. Yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve nesnelerin interneti gibi konularda en son gelişmelerin görücüye çıkacağı Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde yeni buluşların, yatırımcıların ve girişimcilerin üç sacayağını oluşturacağı konuşmalar bekliyorum.

    Böyle dolu dolu bir programda sponsorluğu Çin’in en büyük e-ticaret sitelerinden olan Alibaba üstlenmiş durumda.

    Katılımcılar, inovasyon etkinlikleri boyunca Ginger The Robot ve Olly ile tanışıp, robot endüstrisinin geldiği noktayı görme ve geleceğe yönelik geliştirme üzerine düşünme fırsatı bulacak.

    19-20 Haziran’da gerçekleştirilecek İnovasyon etkinlikleri kapsamında, start-up’lar hem geliştirme yaptıkları sektöre dair, hem de diğer inovatif gelişmelere dair sıkı bir network oluşturabilecek. Küresel ölçekli 100 start-up’ın bulunacağı Cannes İnovasyon’a son olarak seçilen start-up’ların arasında Türkiye’den de Flank yer alıyor. Türkiye’deki Ar-Ge yatırımları ve halihazırda süren faaliyetler global ölçekteki rekabette alt sıralarda kalıyor olsa da Flank’in katılımını oldukça umut verici ve yatırımcıları cesaretlendirici bir gelişme olarak görüyorum. Sadece bütün her şey bitmiş ve inovasyon trenini kaçırmış gibi bir karamsarlığa kapılmayalım yeter.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın her yerinde binlerce katılımcı ve izleyiciyi bir araya getiren, medya, reklamcılık ve yaratıcılığa dair oldukça yoğun, doyurucu ve bilgilendirici bir etkinlik olarak Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ne dair görüşlerimi yazmaya devam edeceğim.