hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Fenerbahçe 2 avans vererek maç kazanamaz

    02.10.2015 Cuma | 12:53Son Güncelleme:

    Ada futbolu ambiansı yine sahaya hakim, tribünler tıklım tıklım doluydu. En çok tartışılan isim Robin Van Persie sahadaydı. Caner Erkin yerine Hasan Ali Kaldırım'ın olması şaşırtıcı, Volkan Demirel'in yerine kalede Fabiano'nun olması ise Fenerbahçeliler açısından sinir bozucuydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Celtic seyirci desteğiyle ilk dakikalarda baskı kurmak istedi ama top tekniği iyi olan takım ağır bastı. Fenerbahçe iyi pas yapmaya başladı fakat etkisizdi. Orta sahada geçti ilk dakikalar, sadece kanatlardan gelen iki karşılıklı atak gol olabilirdi.

    16. dakikadan sonra Celtic oyuna ağırlığını koydu. Celticli oyuncular çalım anlamında sınırlı yetenekleri olsa da, "tek topu" ve kanat ataklarını iyi kullandı.Fenerbahçe'nin defans-orta saha ve forvet blokları arasındaki genişlikte büyüktü. Tam o sırada baskının da etkisiyle Fenerbahçe'nin duran top sorunu daha da net ortaya çıktı. Alan savunması hatası, defanstaki Alves ve Kjaer ikilisinin kötü performansı ve hakemlerin de ofsaytı görememesi golü getirdi. Aynı Beşiktaş maçında olduğu gibi FB'li oyuncular 1. gol şokunu yaşarken 2.gol oldu.

    Devre "böyle mi bitecek?" derken Volkan Şen biraz da bir-iki pozisyon önceki sakatlanmasının da etkisiyle kenara geldi. Fernandao'nun maçı kurtaracak adam olacağı kimsenin aklına gelmezdi. İlk yarı boyunca Celtic kalesine isabetli şut atamayan FB, tam zamanında golü buldu. Defansın hatasını değerlendiren Fernandao topa ilk dokunuşunda golünü attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk yarı FB'nin dünya yıldızları Nani ve Van Persie sahada yok niteliğindeydi.FB'nin en büyük sorunu oyun kurucu oyuncu arandı, Meireles denedi ama FB'nin oyun kurucusu olmadı, olamaz. Mehmet Topal'ın artık standart haline gelen mücadelesi göze çarpsa da, defansın 2 stoperi yine iyi bir performans gösteremedi. Özellikle daha önce daha iyi bir görüntü çizen Kjaer sakatlıktan halen mental anlamda "dönememesi" FB için büyük soruna neden oldu. Hasan Ali ve Şener'den beklenen kanat desteği de "yok hükmündeydi.

    İkinci yarının başında ise FB'lilerin beklediği anda Fernandao'nun kafa golü durumu eşitledi. Fernandao'nun 7 dakika içinde "hattrick" yapmaması içten değildi ama Brezilyalı karşı karşıya pozisyonda kaçırdı.

    Gollerden sonra da durmadı, oyunu beklemeye almadı. Etkili ataklar yaptı. Tempoyu elinde tuttu. 3-4 tane kaleyi bulan şut attı. Diego Ribas'ın uzaktan sert şutunu Celtic kalecisi ayaklarıyla, zorlukla önledi.

    Özellikle 50 ile 70 dakikaları arasında Fenerbahçe bu kadroyla oynaması gereken oyunu oynadı. Kanatları hatta pek iyi yapamadığı Diego Ribas'la ön orta sahayı istediği gibi kullandı. 2-2 sonrası şaşkınlık halinde Fenerbahçe'nin 3.golü bulmaması içten bile değildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    70.dakikadan sonra ise Celtic yeniden ön alana çıkmaya başladı. Çekilen şutlar Fenerbahçe kalesinde çok fazla etkili olmasa da, disiplinli futbolu, sınırlı kapasiteleriyle Celticli oyuncular direnç gösterdi, mücadele etti. Celtic'in kaptanı Brown'ın kırmızı hatta sarı kart bile görmemesi Türk hakemleri arattı.

    Fenerbahçe'nin devamlılık ve mücadele anlamında en göze çarpan ismi Mehmet Topal'dı.Aynı zamanda topu hızlı çevirdi. Diego Ribas zaman zaman FB'nin istediği "maestro" rolünü iyi oynadı. Kanatlar ikinci yarıda iyi işlese de takımın kanatlarının Gökhan ve Caner Erkin ikilisinden oluşması gerektiği biraz daha göründü. Kaleci yine güven vermedi, stoperlerde öyle... Stoper sorunu yok demek yeterli değil, top tekniği az stoper dönemi dünya futbolunda çok da geçerli değil artık.Biraz aşırı bir öneri olabilir ama Josef De Souza bile düşünülebilir. Nani ikinci yarı biraz hareketli görünse de, gecenin aranan ismi Van Persie idi. Kenardan gelen kurtarıcı bu kez Fernandao oldu. Beşiktaş maçında olduğu gibi 2 farklı geriye düşen FB'nin maçı bu noktaya getirmesi ilginçti. Ama 2 avansla maç kazanmak kolay değil. Öncelikle FB gol yememeli, gol atar zaten... Daha önce de görüldüğü gibi...