hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Fenerbahçe böyle goller yiyemez

    04.10.2015 Pazar | 22:25Son Güncelleme:

    Şükrü Saraçoğlu'nda yer yer boşluklar göze çarpıyordu. 2 maçtır rakiplerine 2 avans vererek geriden gelmeye çalışan Fenerbahçe'de özellikle bir sürpriz değişiklik dikkati çekiyordu. Alper Potuk sezon başından beri ilk kez onbirde sahaya çıkıyordu. Volkan Demirel yine kalesine dönmüş, Caner Erkin de sol kanattaki yerini almıştı. Diego Ribas da, Celtic maçında takımın "kurtarıcısı" Fernandao da sahadaydı, sahada da yedek kulübesinde de çok tartışılan dünyaca ünlü yıldız Robin Van Persie ise bu kez kulübedeydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçın ilk dakikalarında seyirci baskısı vardı ama futbol baskısı yoktu. Akhisar önde basmayı, Fenerbahçe'nin "zayıf halkası" stoperlerini hataya zorlamaya çalışıyordu. 5. dakikadan sonra maç "standart"larına döndü. Top çevirerek karşı kaleye gitmeye çalışan FB, boşluk bularak hızlı çıkmaya çalışan Akhisar... Dakika 10'u geçtiğinde ilk kez onbirde başlayan Alper Potuk "şık" vücut çalımı ve Fernandao'nun kafası "erken golü" getiriyordu.

    İlk yarının en güzel pozisyonlarından biri de FB'nin duran top organizasyonuydu. Diego Ribas güzel vurdu, kaleci yerinden kımıldayamadı bile ama top kale direğinin hemen dış dibine düştü. FB zaman zaman skorun etkisiyle geri çekilse de, 2.golde çok kolay geldi. O dakikaya çok da fazla oyunda gözükmeyen Nani, "yıldız kumaşı"nı gösterdi, sıfıra indi, "al at" dedi. Fernandao çok da iyi dokunmadı ama o bile yetti.


    Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ilk yarı boyunca çok dikkat çekti, oyun yavaş oynandı, top çok durdu, tempo düştü.


    İki taraflı atak futbol olmayınca maçın tadı daha da azalıyor, ilk yarıda Akhisar'ın FB kalesinde hiç etkili atağı, pozisyonu yoktu. Fenerbahçe'de golleri Fernandao atsa da, onbirdeki yeni isim Alper Potuk takımı öne iten oyuncuların başında geliyordu. İkinci gol sonrası Nani'nin oyuna ağırlığını koyduğu görüldü. Caner pozisyonunda Türkiye'nin en iyisi olduğunu bir kez daha gösterdi. FB sol kanatı daha etkili çalıştı. İlk yarının iki ismi Caner ve Alper'in gereksiz kartları da not olarak alınmalıydı.

    Yazılmamış futbol kuralı, yenik takım 2.yarıya değişiklikle başlar. Akhisar'da öyle başladı. "Topu çok ezen", varlık gösteremeyen Lualua dışarı alındı. Bu değişiklik orta sahada kendini gösterdi, az da olsa topu elinde tutmaya başladı Akhisar... Üstüne bir de elden "piyango" penaltı kararı çıkınca, pozisyon olmadan golü attı Manisa ekibi... Bu dakikada Akhisar ilk yarıya oranla çok daha rahat top çeviriyordu. İlk ciddi pozisyonunu da buldu, Volkan Demirel kalesinden çıkarak pozisyonu sonlandırıyordu.

    Aynı dakikalarda Fenerbahçe'de orta sahada düşen dinamizmin etkisi önlemi de çabuk getirdi. Sakatlıktan dönen Josef De Souza ve Ozan Tufan oyuna dahil oldu. Ancak beklenmedik hatanın adresi Volkan Demirel oldu. "Sanki" yumruklaması gereken topu tutmaya çalıştı. "Duran top" hastalığı yine gole mal oldu. 2-2'den sonra FB'deki panik göze çarpıyordu. O sırada acil durumlarda "camı kırın" hareketi geldi. Sarı kartın da etkisiyle Alper Potuk'un yerine Robin Van Persie oyuna alındı. Sonuç vermedi. Akhisar'ın maçı sahasında kabul ettiği dakikalarda 3 organize atak sonrası gelen şutları Van Persie, Fernandao ve Nani auta attı. Fenerbahçe, pozisyon buldu, bulmadı değil. 2 gol atsa da takımın ihtiyacı olduğu anda pozisyonları harcayan isim Fernandao idi. Mehmet Topal özellikle 2.golden sonra takımı ateşlemeye çalışsa da, yeterli olmadı. Sarı-lacivertliler neredeyse tek kanat oynadı. Şener Özbayrak sahada "yok" hükmündeydi. İsabetli orta yapamadı, 2.golden önceki faulu gereksizdi. Gökhan Gönül oynar artık... FB tarafarı zaten bekliyor..Stoperlerin uyumsuzluğu ve dağınıklığı da yine göze çarptı. FB'deki en büyük yine organizasyon sorunuydu. Sahada kimin ne iş yaptığı çok net değil, iş tanımları belirsizdi.

    Maçın özeti FB bu kadar kolay goller yiyemez. Kolay maçtı, krize dönüştü, çözüm de bulunamadı. 2 kolay hata beraberliğe razı görüntü çizen Akhisar'ın kapanmasına neden oldu. Bu kez son dakikalarda gol de gelmedi. Futbol oyununda pek profesyonel gözükmeyen ligimizin oyuncuları da "yere yatma" konusunda profesyonelliklerini gösterdi.