hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Fenerbahçe kazansa da taraftar için yetmez

    20.09.2015 Pazar | 23:23Son Güncelleme:

    Son Molde faciasının sarsıntısına rağmen stad aynı şekilde dolu, seyirci coşkuluydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volkan Demirel'in kalesini geri alması dışında değişiklikler ise sürprizdi. Dünyaca ünlü yıldız Robin Van Persie'nin yerine tek forvet Fernandao çıktı. Ama asıl sürpriz, Caner Erkin'in yerine Hasan Ali'nin maça başlamasıydı. Ve Liverpool'dan transfer edilen genç Lazar Markoviç ilk kez 11'de sahadaydı.

    İlk dakikalar orta sahada mücadele şeklinde geçti. Fenerbahçe Nani'nin de etkisiyle sol kanattan gelmeye çalışsa da, bir etki yaratamadı. 10 dakika pozisyonsuz, Bursasporlu Josue'nin tek şutuyla geçti.

    Dakika 14'te Nani'nin soldan getirdiği top Meireles'in "kötü" bile vuramaması sonrası dışarı çıkıyordu.

    Hemen iki dakika sonra Fernandao'nun indirdiği topta hakemin faul vermesi talihsizlik, bir pozisyon sonra Alves'in müsait pozisyonda kafayı vuramaması beceriksizlikti.

    Ama Şükrü Saraçoğlu stadındaki seyirciler becerinin ne olduğunu 19.dakikada net şekilde gördü. Lazar Markoviç'in soldan havadan gelen topu sağ çizgide göğsüyle önüne indirdi, driplingle ceza sahası çizgisine paralel içeri girdi. Verdiği pasta güzel plaseyi vuran isim ise Nani'ydi. Aynı zamanda bir FB emektarı olan ve ilk kez eski takımına karşı oynayan Mert Günok kalesinde golü görüyordu.

    Bursaspor'un ilk etkili atağında ise Macar Dzsudzsak, soldan girdi. Yerden ortasında kritik müdahale Alves'ten geldi.

    Volkan güven verdi, 40.dakikada ceza sahası içinde karambolde önüne düşen topta Necid vurdu, FB kalecisi iyi çıkardı.

    İlk yarıya bakınca, en net görülen şey organizasyon sorunları olan iki takım. Fenerbahçe'nin orta sahası yine aksadı. Top karşı takımın ayağındayken ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü çizse de, Molde maçındaki gibi Fenerbahçe topu elinde tutarken bir durgunluk göze çarpıyordu. Henüz "toplama takım" kimliğinden kurtulamamış sarı-lacivertlilerde, defansta zamanında müdahalelerde Alves ve Mehmet Topal dikkat çekiciydi. Markoviç'in dinamizmi, boş alan bulduğu andaki seyirci coşkusu görülmeye değerdi. Ve tabi Nani... "Kazanan" kimliğiyle FB'yi ileriye taşıyan, oyunu yönlendiren, açıkçası en çok "tırmalayan" oyuncuydu. Ayrıca Nani'nin Hasan Ali ile uyumu Caner Erkin ile olandan sanki bir "tık" üstteydi. Bursaspor'un durumuna gelince yeşil-beyazlı takımın, "toplama takım" kimliği FB'ye göre bile bir-iki "tık" aşağıdaydı.

    İkinci yarının başlamasıyla Fenerbahçe'nin beklenen şey sarı-lacivertli takımın baskıyla 2.golü bulmak istemesiydi. Ama ilk dikkat çeken şey Lazar Markoviç'in Türkiye'deki futbolun sertliği ile tanışması oldu. Tartışmalı, verilmeyen penaltı pozisyonu sonrası hakem ve FB'li futbolcular sahada kontrolü kaybetti. İşte o anda Bursaspor'un golü geldi. Sol tarafta rahat top almaya başlayan Dzsudzsak'ın 2.ortasında gol geldi. Necid iki FB'li defans oyuncusu arasından yere paralel şekilde iyi vurdu, Volkan'ın yapacak bir şeyi yoktu. Golden sonra FB daha toparlanmış görüntü çizdi. Nani yapılan ortadan kafayla müsait pozisyonda topu dışarı attı.

    Fenerbahçe yenik duruma düşmüşken değişikliği de aslında geç yaptı. Markoviç'in yerine Van Persie oyuna dahil oldu. Ama Van Persie'nin ayağına top 3.kez değdiğinde gol oldu. Kanatlardan Sercan ve Dzsudzsak sayesinde iyi yüklenen Bursaspor bu kez defansta açık verdi. Hasan Ali ara pasta "sıfıra" indi. Topu çekti, amiyane tabirle Sercan Yıldırım'ı "çarşı"ya gönderdi, topu yerden ceza sahası içindeki Van Persie'ye verdi. Van Persie köşeye bıraktı, dakika 80'i gösteriyordu. Gol sonrası FB taraftarının coşkusu görülmeye değerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçın sonuna doğru skorunda etkisiyle Bursaspor baskısı vardı. Uzatmalarda Sağ kanattan ortalarda Faty ve Necid'in kafa vuruşları yürekleri ağza getirdi.

    Fenerbahçe yine dünyaca ünlü 2 yıldızının golleriyle galip gelmeyi bildi. Bursaspor'un özellikle Sercan Yıldırım değişikliği kanatları daha iyi kullanmasına neden oldu. Bursaspor öne geçecek fırsatı da buldu. O anlarda Fenerbahçeli oyuncuların konsantrasyon sorunu da yansıdı. FB'li oyuncular azıcık toparlanma eğilimi gösterdi, zaten 2.gol geldi. Ancak Fenerbahçe'de bu maçta da organizasyon eksikliği dikkati çekti. Orta sahada çok eleştiri alsa da iyi anlamda dikkati çeken isimlerden biri Meireles'ti. Ozan Tufan'ın yerine oyuna giren Uygar Mert Zeybek de takıma hareket getirdi. "Kumaş"ının iyi olduğunu gösterdi. Hakemin "hata"ları sonrası FB'li futbolcuların da baskı altında kalmasına neden olan özellikle okul kale arkası tribünündeki taraftarların coşkusu örnekti. Özetle "yeni" FB, 5 maçta 13 puan alsa da, Bursaspor'u yense de, bu oyun taraftar için yeterli mi? "Yetmez ama evet" bile değil...