hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Fenerbahçe Nani'nin 'füzesiyle' güldü

    13.12.2015 Pazar | 21:24Son Güncelleme:

    Başakşehir iyi takım, iyi bir takım savunmasına sahip, kalesine şut çektirmeyen, karşı kalede ise etkili hızlı atakları ve duran toptan sonuç alabilen bir görüntü çizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe'de ise geçen maçtan bu yana en büyük değişiklik 'sabık' kırmızı sahibi Diego'nun yerine Ozan Tufan'ın sahada olması dikkati çekti. İlk yarı boyunca sert futbol vardı.

    Fenerbahçe 35.dakikaya kadar karşı kaleye isabetli şut atamamış gözükse de etkiliydi. Özellikle Fernandao ve Ozan Tufan'ın kaçırdığı pozisyonlarında FB'nin öne geçmemesi içten değildi.

    Özellikle kanatlardan getirilen toplar her zaman olduğu gibi FB'ye güç kattı. Bir de kart meselesi vardı; Uğur Uçar neyse de Badji'nin hala sahada kalması ilginçti. Tabi Caner'in de tepkisinin oranı pek de takımına fayda getirecek şekilde değildi. İlk yarıda, 'golü yiyen çıkaramaz' mantığı sahaya hakimdi, iki takım da, amiyane tabirle, 'tankı, topuyla' karşı kaleye saldırmadı. Tempo da istenen düzeyde sayılmazdı.

    İkinci yarı ise Fenerbahçe baskısı beklentisiyle başladı. Caner'in vurduğu duran top FB'lilere umut verdi ama sonrası gelmedi. İlk yarıdaki zorunlu Alper Potuk-Markoviö değişikliği sonrası 60.dakikaya gelindiğinde FB tüm oyuncu değişikliklerini yapmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kötü günündeki Fernandao'nun yerine Van Persie oyuna dahil oldu. Ozan Tufan'ın da yerine Diego'nun girmesiyle orta sahadaki FB savunmasında düşüş görüldü. Başakşehir daha iyi oynamaya başlamıştı ki; hakem Cüneyt Çakır'dan ilk yarıda beklenen hamle geldi.

    'Şans FB'ye güldü' de denebilir. Başakşehirli Badji oyundan atıldı. Sonrası FB baskısı ama çok da pozisyon yoktu. Özellikle ceza sahasını 'göbekten' doğru şekilde kapatan Başakşehirli oyuncular, yaklaşık 15 dakika dayanabildi. Ta ki Nani'nin 'füzesine' kadar...

    İyi bir dakikada, güzel bir gol geldi FB açısından... Son dakikalarda FB'li oyuncular taraftarına stresli dakikalar yaşatsa da, skoru korumayı bildi. Zorlu maçtan galip geldi. Derbi öncesi maç fazlasıyla da olsa lider oldu. Takıma gelince, çok güzel bir gol atsa da Nani de ilk geldiği günlerdeki istek yoktu. Takımın en iyisine gelince Caner de iyi oynadı, ataklara katıldı ama Gökhan Gönül son birkaç maçtır, inanılmaz oynuyor.