hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Nehir Babataş Nehir Babataş

    Bu neyin kafası?

    01.07.2014 Salı | 15:06Son Güncelleme:

    2014 FIFA Dünya Kupası’nda sona doğru yaklaşıyoruz. İngiltere, İspanya, İtalya gibi takımların beklenmedik şekilde elenmesi, performansları ile sürpriz yapan takımlar, gururumuz Cüneyt Çakır, ısıran ve ısırılan futbolcular, gol çizgisi teknolojisi derken bir de işin modası; Dünya Kupası “Saç Modası” var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Christiano Ronaldo’nun zikzak modelinde kazıttığı kafası en çok konuşulan saç modeli oldu. Ronaldo’nun bu saç stilini 10 aylık hasta bir bebek için yaptırdığı konuşuldu ancak yıldız futbolcudan bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

    Bu neyin kafası

    Fotoğraf: AP

    Kafasına forma numarası olan 3’ü kazıtan Ganalı oyuncu Asamoah Gyan’ı göz önünde bulundurursak Ronaldo’nun kafasındaki şeklin de forma numarası olan “7” olduğunu düşünebiliriz. Ama söylemeden geçemeyeceğim; Ronaldo’nun stilinin belki beğenilebilir yanı olabilir ama ah Asamoah ahh o nasıl bir saç stili? Zaten formanda numaran yazıyor, gerek var mıydı onu bir de kafaya kazıtmaya.

    Bu neyin kafası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğraf: AP

    Öyle sanıyorum ki Gana milli takımının acilen bir berber transfer etmesi gerekiyor. Ah Asamoah Gyan derken bir de ‘vah Isaac Vorsah vahh”lık bir durum çıktı ortaya. Siyahi futbolcuların sarı saç tutkusunu anlamak mümkün değil. İşin endişelendirici tarafı da uzun yıllardır bu moda!dan vazgeçmediler..

    Bu neyin kafası

    Fotoğraf: GhanaSoccer

    Brezilya’nın iki sarışınını takdim etmek isterim. Neymar ve Dani Alves. Dani Alves her ne kadar bizi şaşırtsa da Brezilya futbolunun son dönemde yetiştirdiği en iyi isim olarak gösterilen Neymar aynı zamanda değişik saç modelleri ile tanınıyor. Uzun yıllardır sürekli değişen saç stiline tüm futbolseverler aşikar. 

    Öyle ki bir berbere gidip “Neymar modeli” istiyorum deseniz, önünüze bir Neymar kataloğu çıkarabilir.

    Bu neyin kafası
    Foto: Reuters

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Neymar sürekli değişikliği mi seviyor yoksa istediğini mi bir türlü bulamıyor bilmiyorum. Gelin bir empati yapalım. Şöyle ki; Neymar bir kadınmış. Brezilya kadın milli takımının yıldız isimlerinden biri. Sürekli saç modelini, rengini, tarzını değiştiriyor. Ama futbolu ile göz dolduruyor. O zaman da Neymar depresyonda, sevgilisi ile ayrıldı, aldatıldı vs diyecek miydik? Yoksa sadece şimdi olduğu gibi oynadığı futbol ve performansından mı konuşacaktık?
    Bu durumda kadınların psikolojileri bozukken saç stilini değiştirdiği tezini de çürütmüş olmaktan mutluluk duyuyorum efendim.

    Arjantin’e gidelim. Şimdiye kadar saç stilinde pek fazla değişiklik yapmayan Sergio Aguero bu kez farklı bir tarzla çıktı karşımıza. 2014 Dünya Kupası’nda yeni saç stilleri ile karşımıza çıkan futbolcular arasında sanırım kendine en yakışanı yapan futbolcu olmuş Sergio.
    Bu arada Sergio Aguero’nun eski kayınpederi Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’ya benzerliği hep dikkatimi çekmiştir.

    Bu neyin kafası
    Fotoğraf: Reuters

    Bu neyin kafası
    Fotoğraf: EFE

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beckham çatıda iç çamaşırlarıyla mahsur kalınca...