hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Pınar Yılmazerler Pınar Yılmazerler

    Hem müzik dinleyin hem de iyilik yapın

    06.06.2014 Cuma | 11:30Son Güncelleme:

    Bu akşam (6 Haziran) için; “Bir haftadır heyecanla beklediğim hafta sonunun bu ilk tatil akşamında biraz müzik dinlesem çok iyi olur” diyorsanız size bir konser önerim var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir de; “Şu konseri dinlerken, oturduğum yerden büyük bir iyilik yapsam” derseniz size daha da harika bir önerim olacak. Piyano eğitmeni Gaye Türksoy’un bir yıl boyunca birlikte çalıştığı öğrencileriyle onuncusunu gerçekleştireceği El Ele Piyano Konserleri, bu akşam saat 19:00’da Irmak Okulları Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Bu konserin en güzel tarafı ise; konserden elde edilecek gelirin HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu’na bağışlanacak olması. 

    Yedi yıldır farklı kurumlara destek için, eğitim verdiği öğrencileriyle birlikte, El Ele Piyano Konserleri’ni düzenleyen eğitmen Gaye Türksoy, konser zincirlerinde Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Küçükyalı Çocuk Yuvası’ndan yetenekli öğrencileri de sahneye çıkarıp, onurlandırmış bir isim. Bu kez konserde, dikkat çeken genç yeteneklerden Elif Naz Ozar, El Ele Konserleri’nin sevilen ve beğenilen isimlerinden Doğan Bil, Kumru Bil ve Yavuz Erhan’ın da içlerinde bulunduğu on yedi öğrenci, solo performanslarını sergileyecek. Rachmaninoff “Prelude”, Chopin etüt “Winter Wind”, Beethoven “Pathetique Sonate” gibi eserlerin sergileneceği konserde dört farklı sahne gösterisi de yer alacak. Anlayacağınız Gaye Türksoy, kendini iyiliğe adamış biri. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilmiyorum sizin yeteneğiniz var mıydı ama ben müzik dersinde flüt bile çalamazdım. Sadece şarkı söylemeyi severdim ama notalarla aram hiç yoktu. Hatta müzik öğretmenime; “Bu bir yetenek işidir, flüt çalamıyorum beni niye zorluyorsunuz” dediğim için yazın ikmal imtihanlarına kalmış bir öğrenciyim! Neyse ki İstiklal Marşı’nı okuyarak bir üst sınıfa geçmiştim. Dolayısıyla bir enstrüman çalan insanları büyük bir hayranlıkla izliyorum. Hele ki bu enstrümanı çalanlar çocuklar, gençlerse… O yüzden siz de bu akşam salondaki koltuklarda yerinizi alın. Gençleri gururla izleyin, bizlere muhtaç hayvan dostlarımıza da o sıcacık yardım elinizi uzatın. 

    Bu haftanın yuva arayanları
    Bir arkadaşımın balkonuna hamile bir kedicik gelmiş ve 3 tane yavru doğurmuş. Şimdi ise apartman yıkılacağı için anne ve yavrular açıkta kalmış durumda. Onlara yuva arıyoruz. Anne 1 yaşında. Ev kedisi olmak için yaratılmış. İnsan canlısı, sevgi dolu, söz dinleyen bir kedi. Bebekler iki buçuk aylık. Kırçıllı olan dişi. Cana yakın, tatlı, enerjik bir kedi. Tekir erkek. Oyuncu fakat bir yandan da sakin, uysal bir kedi. Göbeğini sevdirmeye bayılıyor. Önünde ve karnında beyaz leke olan siyah yavru; oyuncu, ama bir okadar da ürkek bir kedi. Güvenini kazanmak lazım. Fotoğrafta yüzü yakından çıkan meraklı siyah ise; anne kedinin kabul ettiği bir ufaklık. Çok sevgi dolu, yanınızdan ayrılmak istemeyen ve hep iletişim kurmaya çalışan bir kedi. Belki diyorum, belki biri sizin ömürlük dostunuzdur. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem müzik dinleyin hem de iyilik yapın